Росія накопичила 450 літаків і 300 гелікоптерів на західних авіабазах — представник ГУР Юсов
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія накопичила 450 літаків і 300 гелікоптерів на західних авіабазах — представник ГУР Юсов

Росія накопичила 450 літаків і 300 гелікоптерів на західних авіабазах — представник ГУР Юсов
Джерело:  online.ua

Армія РФ зосередила приблизно 450 літаків та 300 гелікоптерів на своїх західних авіабазах, що за 200 кілометрів від кордону нашої країни, однак наразі масований повітряний удар по Києву "малоймовірний". Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Джерело: Kyiv Post

ГУР повідомляє про 450 літаків та 300 гелікоптерів на західних авіабазах РФ

Ми маємо інформацію про наявність приблизно 450 літаків тактичної авіації (не стратегічних бомбардувальників) і близько 300 гелікоптерів, половина з них – ударні. Вони розміщені в основному на території Російської Федерації не менше ніж за 200 кілометрів від кордону, зосереджені в різних місцях, але поза межами нашої досяжності, – розповів Андрій Юсов.

Представник ГУР звертає увагу на те, що ракетні комплекси HIMARS, які ЗСУ отримали від США, є серйозною загрозою для аеродромів і літаків країни-агресорки.

Враховуючи цей фактор, росіяни навмисно розміщують свою авіацію на відстані 200 кілометрів або більше від кордону, щоб не потрапити в зону потенційного 80-кілометрового удару HIMARS.

Чи готує Росія масований авіаудар по Києву

Згідно з останніми даними ГУР МО, армія РФ дійсно має намір задіяти усю перераховану авіацію одночасно для масованої повітряної атаки, однак йдеться не про Київ, а про Донбас.

«і сили можуть бути використані в першу чергу на Донбасі... Напад (з повітря - ред.) на Київ малоймовірний... Наступ Росії на сході триває, і це реалізація плану Путіна щодо захоплення територій Донецької та Луганської областей до кінця березня, - пояснює Юсов.

Чи зможе армія РФ захопити Донбас

На переконання представника ГУР, нова спроба Путіна захопити Луганську та Донецьку області приречена на поразку, й авіація нічого змінити не зможе.

Росії не вдасться реалізувати цей план. Але щоб захистити Україну, нам потрібно посилити не тільки нашу протиповітряну оборону, а й авіацію, включаючи F-16, щодо яких Україна веде переговори з нашими іноземними партнерами, – підсумував Андрій Юсов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?