Росія назвала вирок суду у справі МН17 "політичним замовленням"
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія назвала вирок суду у справі МН17 "політичним замовленням"

Росія назвала вирок суду у справі МН17 "політичним замовленням"
Джерело:  online.ua

Росія відкинула вирок окружного суду Гааги у справі про катастрофу малайзійського Boeing 777 рейсу MH17, який збили у Донецькій області у 2014 році. У РФ вважають вирок "політично вмотивованим".

Джерело: МЗС РФ

У РФ не визнали вироку по MH17

Як перебіг, так і підсумки розгляду свідчать про те, що в його основі лежало політичне замовлення на підкріплення підтриманого Гаагою та її соратниками за Спільною слідчою групою версії про причетність Росії до трагедії, - повідомили там.

У РФ вважають, що протягом усього процесу суд "перебував під безпрецедентним тиском" і що при винесенні рішення суд "залишив поза увагою той факт, що всі висновки голландської прокуратури нібито побудовані на свідченнях анонімних свідків, чиї особи засекречені", а також на "відомостях сумнівного походження та матеріалах, переданих від зацікавленої сторони – СБУ".

РФ заявляє, що Службу безпеки України нібито неодноразово викривали у наданні неправдивих відомостей.

Також там поскаржилися, що суд не взяв до уваги "переконливі докази" про відсутність доказів, що літак був збитий ЗРК "Бук" російського походження.

При цьому не було прийнято до уваги розсекречених Міноборони Росії документів, що свідчать про передачу в Україну ракети, серійний номер якої збігається зі знайденим на уламках на місці аварії, - заявили там.

В свою чергу російські ЗМІ посилаючись на свої джерела, повідомили, що РФ не збирається видавати суду громадян, визнаних винними у знищенні рейсу.

Конституція РФ встановлює пряму заборону на видачу громадян Росії іноземним державам. Саме тому ні перший, ні другий засуджений не буде виданий, - кажуть джерела ЗМІ.

Нагадаємо, що суд визнав громадян РФ Сергія Дубинського, Ігоря Гіркіна та українця Леоніда Харченка винними у збитті Боїнга рейсу MH17 на Донбасі та вбивстві 298 людей.

Їм призначили пожиттєве ув’язнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?