Справа МН17: у суді виступила австралійка, яка втратила свого чоловіка
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа МН17: у суді виступила австралійка, яка втратила свого чоловіка

Справа МН17: у суді виступила австралійка, яка втратила свого чоловіка
Джерело:  online.ua

Під час сьогоднішнього засідання у справі про збиття літака рейсу МН17 виступила дружина загиблого у катастрофі чоловіка. Колегія суддів надала їй слово першою, вона висловила подяку експертній команді, яка займається розслідуванням цієї справи.

Джерело: Укрінформ

  «В нас забрали його речі на аналіз ДНК. Я не могла повірити, що Марка, мого чоловіка більше немає. Моє життя перетворилося на жахіття, я не могла спокійно жити… Я досі жахаюся від самої думки про те, що його тіло розлетілося на шматочки. Потім його зібрали в мішок і відправили на дослідження. Я дуже вдячна цим людям за їхню роботу», – розповіла вона під час засідання, яке, зважаючи на пов’язані з пандемією обмеження, відбулось по відеозв’язку.

Семеро родичів загиблих у трагедії виступили на попередньому засіданні, що відбулось 16 вересня. Варто зазначити, що не кожен з них знайшов у собі силу виступити самостійно і передав власні свідчення за допомогою представника у суді.

Зокрема, адвокат Петер Лангстраат, від імені своєї клієнтки, зачитав її емоційне послання.

“Мені було 52 роки, коли мій чоловік, батько двох дітей, загинув. На прощання він сказав, що любить мене. Хто дав право цим людям розпоряджатися чужими життями?”, - зачитав він звернення жінки.

У більшості виступів лунали заклики до винних визнати свою провину та пролити світло на всі можливі факти, пов’язані з катастрофою.

Розслідування міжнародної слідчої групи

Нагадаємо, літак Boeing рейсу МН17 у липні 2014 року збили поблизу Торезу Донецької області під час активної фази російсько-української війни. Згідно з результатами розслідування міжнародної слідчої групи, до якої увійшли представники всіх країн, громадяни яких загинули, літак збито зенітним ракетним комплексом «Бук». Незалежні дослідники стверджують, що ЗРК «Бук» належав 53-й зенітній ракетній бригаді РФ.

Чотири роки після катастрофи влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі.

Додамо, що трагедія рейсу МН17 стала другою за кількістю жертв після подій 11 вересня в США, коли бойовики Аль-Каїди спрямували захоплені літаки у декілька стратегічних будівель та в горезвісні вежи ВТЦ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?