Суд у Нідерландах заявив про ключовий момент у справі MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд у Нідерландах заявив про ключовий момент у справі MH17

Суд у Нідерландах заявив про ключовий момент у справі MH17
Джерело:  online.ua

7 червня офіційно стало відомо, що Окружний суд Гааги розпочинає розгляд по суті у кримінальній справі про збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року.

Джерело: "ЄП"

Суд у Нідерландах почне розгляд по суті у справі MH17

Згідно з останніми даними, слухання мають намір відновити о 10:00 за місцевим часом. Під час слухань по суті суд зосередиться на обговоренні трьох ключових питань: чи був збитий рейс MH17 ракетою "Бук", чи була випущена ракета з поля недалеко від Первомайського та чи брали у цьому участь обвинувачені.

Очікується, що суд обговорить матеріали справи протягом трьох днів, 8, 9 і 10 червня 2021 року. Під час процесу суд проведе підсумкове обговорення документів, що містяться в матеріалах справи. Звинувачення отримає можливість відповісти на матеріали 17 і 18 червня. Опісля слово отримає захист. Блок слухань триватиме до 9 липня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що у вересні минулого року можливість звернутися до суду буде надана родичам загиблих. Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17 у березні 2020 року.

Що також важливо розуміти, підсудні - росіяни Сергій Дубінський, Олег Пулатов та Ігор Гіркін та українець Леонід Харченко - досі не брали участі у слуханнях. Пулатов єдиний, хто призначив захисну групу, а інших судять заочно. Через свого адвоката Пулатов продовжує заперечувати свою причетність.

Що відомо про катастрофу МН-17 на Донбасі

  • Лайнер Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий неподалік від села Грабово на сході Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб з десяти країн світу — всі вони загинули.

  • Літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук — він був завезений в Україну з Росії.

  • У 2019 Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони так званої "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

  • Результати експертних досліджень підтвердили версію про те, що літак зазнав руйнівного впливу ззовні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?