У Нідерландах розпочинається черговий блок слухань у справі МН17
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах розпочинається черговий блок слухань у справі МН17

У Нідерландах розпочинається черговий блок слухань у справі МН17
Джерело:  online.ua

У Нідерландах розпочинається серія слухань у справі про збиття літака рейсу МН17 у небі над Донбасом. Суд розгляне вимоги потерпілих сторін, результати останньої діяльності слідчого судді. Слово також нададуть родичам загиблих у катастрофі. Засідання відбудуться 1, 8-9, 15-17 листопада. Стежити за процесом можна буде за допомогою прямої трансляції.

Джерело: Укрінформ

Основним фігурантами справи є чотири обвинувачені - троє громадян Росії та один українець – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов та Леонід Харченк, які обвинувачується у вбивстві 298 пасажирів літака. Наразі жоден із обвинувачених не був присутнім на судовому засіданні, але інтереси одного з них – Пулатова, представляють адвокати компанії з Нідерландів.

Очікується, що 8 листопада родичі загиблих продовжать виступи у суді, а у вівторок, 9 листопада, будуть обговорені звернення та позови потерпілих. У понеділок, 15 листопада прокурори мають навести свої аргументи щодо того, чи вважають вони зібрані докази достатніми для оголошення обвинувачуваних винними. Також вони мають вказати найбільш доречне на їхню думку покарання. Слідчий суддя мав завершити попереднє розслідування до 1 листопада 2021 року, таким чином результати мають бути обговорені сьогодні. Також суд залишає за собою можливість проведення судового засідання у середу, 17 листопада 2021 року

Нагадаємо, Boeing-777 рейсу МН17 здійснював переліт з Амстердама в Куала-Лумпур. Коли лайнер пролітав над Донбасом, де на тимчасово окупованій території України тривала чергова фаза загострення збройних протистоянь, він зазнав катастрофи, під час якої жоден із 283 пасажирів та 15 членів екіпажу не вижив.

Згідно з результатами незалежного міжнародного розслідування трагедії, літак збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук». Останній належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони збройних сил Російської Федерації і дислокується у Курську.

Нещодавно ми повідомляли, що адвокати родичів загиблих в катастрофі рейсу MH17 заявляють про переслідування у зв’язку з виконанням ними їхніх службових обов’язків. Вони приписують залякування російській стороні, нідерландські правоохоронці запропонували їм захист.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?