Росія оприлюднила фейкове відео з засідання Радбезу ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія оприлюднила фейкове відео з засідання Радбезу ООН

Росія оприлюднила фейкове відео з засідання Радбезу ООН
Джерело:  online.ua

За інформацією західних журналістів, росіяни підробили відео засідання Радбезу ООН, аби проховати власний провал під час обговорення щодо примусової депортації українських дітей до РФ.

Джерело: Twitter журналістки CBS News в ООН Памели Фальк

Росія оприлюднила перероблене відео засідання Радбезу ООН

За інформацією кореспондента CBS News, у відео можна побачити, що під час виступу російської уповноваженої з прав дітей в ООН Марії Львової-Бєлової, яка розповідала, що вивезення українських дітей до Росії відбувалось нібито у цілях їхньої безпеки, представники США, Великобританії, Албанії та Мальти просто вийшли з залу.

Однак росіяни оприлюднили власну версію відео, за якою, їхню представницю нібито уважно вислухали, а момент покидання зали Радбезу представниками США, Великобританії, Албанії та Мальти просто вирізали.

Львова-Бєлова долучалась до засідання онлайн, адже у разі в'їзду за межі РФ може бути арештована.

Політик з Естонії розповів про поїздку в окупований Маріуполь

Кандидат в депутати від правої естонської партії EKRE Андрес Райд заяви про візит до окупованого росіянами Маріуполя.

За його словами, він нібито не побачив доказів викрадення росіянами українських дітей, у чому Росію звинувачує міжнародна спільнота та власне Україна.

Політик заявив, що відвідав кілька міст на Донеччині і серед них Маріуполь, аби дізнатись інформацію про викрадення дітей.

Перебуваючи на місці, стає цілком зрозуміло, що нам в основному розповідали зовсім інше. Справді, про одного було відомо, що він виїхав через Естонію кудись в Європу, а куди – невідомо, але в будь-якому випадку виїхав. І з дітьми так само, - заявив Райд.

Він заявив, що значна кількість людей через війну  виїжджає до Росії, де в них є родичі.

А друге питання – в тому, навіщо комусь зі "звільнених українських територій" кудись їхати? Навпаки, ті, хто виїхав, можуть просто повернутись на "звільнену територію", – каже естонський політик, далі розповідаючи про свій візит до школи, де "добре вбрані діти вчились танцювати вальс для випускного, - підкреслює Райс.

Пізніше в інтерв’ю Райс також згадає, що отримував "дозвіл" на в’їзд до окупованої Росією Донецької області п’ять місяців, і висловить сподівання, що такі поїздки естонських журналістів, як здійснена ним, відбудуться в майбутньому.

Голова EKRE Хенн Пилуаас заявив, що не знав про поїздку члена партії до Маріуполя, й пообіцяв, що це питання буде обговорене всередині політсили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?