Росія оприлюднила список недружніх країн
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія оприлюднила список недружніх країн

Росія оприлюднила список недружніх країн
Джерело:  online.ua

Російська влада внесла Сполучені Штати Америки та Чехію до списку недружніх іноземних держав. Відповідне розпорядження від 13 травня оприлюднили офіційному порталі правової інформації РФ.

Джерело: портал правової інформації Росії

РФ публічно визнала Чехію і США недружніми країнами

Варто звернути увагу на те, що в списку з двох країн, окрім їх назв, вказано кількість фізичних осіб, які перебувають на території Росії, і з якими дипломатичні місії США і Чехії і їх консульські установи можуть укладати трудові договори.

З переліку можна зрозуміти, що чеські диппредставництва можу найняти до 19 таких фізосіб, місії США - жодного.

За словами представників російських медіа, розпорядження ухвалили згідно з указом президента РФ Володимира Путіна від 23 квітня "Про протидію недружнім діям іноземних держав".

"Указ обмежує можливості дипмісій і консульських служб таких держав наймати фізосіб, які перебувають на території Росії. Положення указу не поширюються на громадян недружніх держав, які прибули звідти в Росію як співробітники дипмісій", - йдеться в повідомленні.

Що цікаво користувачі мережі дивуються, що в цей список не потрапила Україна.

Як Чехія відреагувала на список РФ з недружніми країнами

МЗС Чехії звертає увагу на те, що рішення РФ включити Чехію до списку недружніх держав є кроком до подальшої ескалації відносин.

"Ми розглядаємо цю процедуру Російської Федерації як ще один крок до ескалації відносин не тільки з Чехією, а й з ЄС як таким і його союзниками. Більш того, це повністю суперечить Віденської конвенції про дипломатичні зносини, особливо щодо зобов'язання підписали її сторін розв'язати дипломатичним представництвам функціонувати належним чином і принципу недискримінації між державами ", - заявили чеські дипломати.

За словами представників МЗС Чехії, це рішення російського уряду не змінює початкового рішення про обмеження чисельності співробітників посольства Російської Федерації в Празі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?