Росія планує у наступному році більше ніж на половину збільшити витрати на війну — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія планує у наступному році більше ніж на половину збільшити витрати на війну — CNN

Росія планує у наступному році більше ніж на половину збільшити витрати на війну — CNN
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили про наміри збільшити у наступному році витрати на злочинну війну проти України на 68% у порівнянні із нинішнім роком. 

Джерело:  CNN

Що відомо про плани Кремля збільшити витрати на війну проти України 

Зазначається, що російський Мінфін представив проект бюджету на наступний рік, у якому планується виділити на оборону 10,77 трлн рублів або ж 111 млрд доларів.

Очевидно, що таке підвищення абсолютно необхідно, тому що ми живемо в стані гібридної війни, ми продовжуємо "спеціальну військову операцію". Я маю на увазі гібридну війну, яка ведеться проти нас. Аце потребує великих витрат, - заявив речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Водночас Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов наголосив на першочерговому акценті бюджету на військових витратах для "перемоги" у війні, що її розвʼязала Росія.

Структура бюджету показує, що основний акцент робиться на забезпечення нашої перемоги – армія, обороноздатність, Збройні сили, бійці – все необхідне для фронту, все необхідне для перемоги є в бюджеті. Це суттєве навантаження на наш бюджет. Але це безперечно наш пріоритет, - зазначив Сілуанов.

У Росії продовжують будувати нові військові кораблі

На Амурському суднобудівному заводі, розташованому в російському Комсомольську, урочисто спустили на воду перші два малих ракетних корабля проекту 22800 - "Удомля" і "Ржев", які побудували для Тихоокеанського флоту РФ.

За інформацією Naval News, малі ракетні кораблі проекту 22800 несуть крилатий ракетний комплекс наземного застосування "Калібр", розміщений в системі вертикального пуску, а в перспективі кораблі зможуть нести і запускати гіперзвукові ракети "Циркон".

Кораблі відносно малі за розмірами і водотоннажністю, що дозволяє їм діяти в прибережних водах і плавати по внутрішніх річкових комунікацій.

МРК цього проекту успішно виконують поставлені завдання в складі флотів на Балтійському і Чорному морях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?