Росія почала малювати Ту-95 на базі в Енгельсі через атаки України — супутникові фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала малювати Ту-95 на базі в Енгельсі через атаки України — супутникові фото

Росія почала малювати Ту-95 на базі в Енгельсі через атаки України — супутникові фото
Джерело:  online.ua

Росія малює силуети стратегічних бомбардувальників Ту-95МС на своїй головній базі літаків "Енгельс". Про це стало відомо з супутникових фото.

Джерело: The Drive

Росіяни намалювали літаки на базі Енгельс

База "Енгельс" неодноразово зазнавала атак протягом останнього року. Супутникові знімки Planet Labs, отримані The War Zone, зроблені 29 вересня, показують двовимірні приманки, намальовані на асфальті "Енгельса".

Вони копіюють форму бомбардувальників аж до чорного кольору кабіни. Другий малюнок виглядає частково завершеним поруч із готовим.

Фото: 2023 PLANET LABS INC

Видання зазначає, що, можливо, що це якась тканина, полотно чи інша приманка, але , швидше за все, це фарба.

Готовий малюнок навіть має шини, розташовані поперек центрального крила та зони фюзеляжу, як у справжнього Ту-95 зліва від нього.

Це явно додано для реалізму в надії, що приманка виявиться більш переконливою, оскільки тепер шини є звичайним засобом протидії, який використовують деякі літаки ВПС Росії під час стоянки.

Для чого РФ малює приманки літаків

Приманки могли мати низку цілей. Перша з них, ймовірно, обдурити супутники і зруйнувати будь-які українські ударні операції, надаючи невірні дані націлювання.

Але це явно не спрацює, оскільки навіть обмежені комерційні супутникові зображення з високою роздільною здатністю можуть чітко відрізнити силуети літаків від реальних.

Видання зазначає, що використання кількох джерел розвідувальних даних, таких як супутникові зображення радара із синтетичною апертурою (SAR), дало б зрозуміти, що ціль не є тривимірним об’єктом. Тим не менш, ця тактика може спрацювати із супутниками із зображенням із низькою роздільною здатністю.

Росія може сподіватися, що малюнки зіб’ють з пантелику операторів безпілотних літальних апаратів, які здійснюють локалізовані атаки.

Якщо такі атаки відбуватимуться вночі та за умов поганої видимості, відрізнити справжні бомбардувальники від підроблених може бути складніше.

Використання різноманітних фарб із властивостями, що відбивають або поглинають інфрачервоне випромінювання, також може використовуватися для максимізації ефекту.

Читайте також:

  • Росіяни вигадали абсурдний спосіб захисту своїх бомбардувальників — фото

  • Російський аеродром Енгельс вирішили захищати іконою. Так, це замість ППО

  • На російському військовому аеродромі Енгельс стало значно менше придатних літаків

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?