Росіяни вигадали абсурдний спосіб захисту своїх бомбардувальників — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни вигадали абсурдний спосіб захисту своїх бомбардувальників — фото

Росіяни вигадали абсурдний спосіб захисту своїх бомбардувальників — фото
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися, на аеродромі "Енгельс" Саратовської області російські загарбники почали захищати турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95 автомобільними шинами.

Джерело: блогер Tatarigami_UA

У Росії намагаються захистити бомбардувальники автомобільними шинами

Блогер опублікував супутникові знімки стратегічних бомбардувальників Ту-95, накритих автомобільними шинами.

На думку редакції видання "Мілітарний", цілком можливо, що таким чином російські загарбники намагаються захистити бомбардувальники від атак українських дронів-камікадзе.

Судячи з супутникових знімків, росіяни обкладають шинами крило та центральну частину літака.

Невідомо, чи буде такий захист ефективним, враховуючи легкозаймистість шин і складність їх гасіння, - іронічно зазначають українські експерти.

Що відомо про атаки на російські аеродроми

Як уже згадувалося раніше, 5 грудня 2022 року БПЛА атакували аеродроми Енгельс-2 і Дягілєво в Саратовській і Рязанській областях − тоді ушкоджень зазнали 3 літаки: два стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-22м3.

За словами російських опозиційних журналістів, станом на 30 серпня 2023 року українським спецслужбам, а також бійцям ЗСУ вдалося здійснити щонайменше 9 успішних атак на авіабази в російських регіонах, тимчасово окупованому Криму та Білорусі, знищивши або пошкодивши щонайменше 24 літаки з початку повномасштабної війни з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?