Як знищення Україною чотирьох Іл-76 вплине на РФ — пояснення експерта
Категорія
Світ
Дата публікації

Як знищення Україною чотирьох Іл-76 вплине на РФ — пояснення експерта

Як знищення Україною чотирьох Іл-76 вплине на РФ — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Росія виготовляє менше ніж 10 літаків Іл-76 на рік. Через це втрати щонайменше чотирьох літаків на аеродромі у Пскові для них дуже суттєві. 

Джерело: "Єдині новини"

Як на РФ вплине втрати літаків Іл-76 

За словами військового експерта Антона Міхненка, втрата цих літаків — це той потенціал, який Росія виготовляла протягом майже року.

Російська Федерація виготовляє менш як 10 літаків Іл-76 на рік, тому втрати на аеродромі у Пскові для них суттєві, — наголосив Міхненко.

Він пояснив, що це літак досить цінний для російської армії, оскільки він може викидати зі свого борту десант кількістю 126 осіб, зокрема і техніку. Тому втрата чотирьох літаків означає, що більше батальйону персоналу Росія не зможе перекинути в той чи інший регіон.

Це непоганий показовий результат для України, — підсумував Антон Міхненко.

Що відомо про пошкодження літаків Іл-76 у Пскові

Пропагандистські видання визнали атаку БПЛА по аеродрому Крести в Пскові вночі 30 серпня і заявили, що "пошкодження" дістали чотири військово-транспортні літаки Іл-76. За інформацією Telegram-каналів, у Пскові також могло зазнати удару розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ і паливозаправний комплекс на території аеропорту.

РосЗМІ припускають, що для атак могли використовуватися нові українські дрони UJ-22 Airborne або Бобер, але зазначають, що так масово їх ще не застосовували.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох літаків Іл-76 під час нічної атаки на Псков.

До слова, цими літаками окупанти перевозять військових, техніку та боєприпаси. Вартість одного нового Іл-76 може становити 5 мільярдів рублів (приблизно 1,9 мільярда гривень).

Читайте також:

  • У Москві не працюють аеропорти через атаку БпЛА

  • У Москві вночі лунали вибухи. Влада заявила про роботу ППО

  • Дрони масово атакували Москву та Севастополь

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?