Росія почала масштабну атаку проти Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала масштабну атаку проти Туреччини

Росія почала масштабну атаку проти Туреччини
Джерело:  online.ua

Росія зважилася на масштабну атаку проти Туреччини - 26 жовтня російські ВКС завдали потужного авіаудару по військовому табору турецьких союзників в Сирії, який знаходився в північній частині провінції Ідліб. За даними правозахисників, в результаті російської атаки загинули понад 70 осіб, ще близько ста людей отримали поранення. Багато поранених перебувають у критичному стані, при цьому в небі продовжують кружляти російські бойові літаки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW і Reuters.

Відзначається, що авіаудар російських літаків був націлений на табір поблизу Кафра Тахаріма, який розташовувався приблизно в 10 км від турецького кордону в провінції Ідліб. За даними спостерігачів Сирійської обсерваторії з прав людини, табір належить альянсу сунітських ісламістських повстанських угруповань, пов'язаних з Туреччиною.

Як відомо, сирійська армія, яку підтримує президент РФ Володимир Путін, почала масштабний наступ на провінцію Ідліб ще на початку 2019 року. З тих пір Ідліб покинули майже 1,5 млн мирних жителів, яким довелося рятуватися від бойових дій. Російських військові і армія Асада регулярно здійснюють прицільні удари по цивільних об'єктах, таким як школи і лікарні, але в Москві і Дамаску категорично заперечують цинічне знищення мирних сирійців - там заявляють, що завдають ударів виключно з метою протидії тероризму.

Нагадаємо, війна в Сирії почалася дев'ять років тому після того, як десятки тисяч сирійців вийшли на вулиці, щоб виступити проти державної корупції, відстояти свою гідність і права людини. Але влада відповіла на це арештами, тортурами і насильством. В результаті боротьби, яку з народом країни веде режим Асада, підтримуваний главою Росії, 11 млн осіб, а це майже половина сирійського населення, були змушені були покинути свої будинки, а понад 500 тисяч сирійців віддали свої життя у війні з владою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія навмисно бомбить з повітря школи і лікарні в Сирії. Тільки з початку 2020 року російські війська завдали 14 цілеспрямованих і навмисних ударів з повітря по лікарнях і школах на північному заході Сирії, а саме в Ідлібі, Алеппо і Хамі. Ще чотири криваві атаки були здійснені російською авіацією в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?