Росія порушила договір з США про скорочення наступального озброєння - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія порушила договір з США про скорочення наступального озброєння - ЗМІ

Росія порушила договір з США про скорочення наступального озброєння - ЗМІ

Росія таємно розгорнула крилаті ракети наземного базування, порушуючи тим самим договір 1987 го року з США про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times, що цитує власні джерела в адміністрації американського президента.


Читайте також: Загроза великої війни в Україні знижується, але варто побоюватися п'яти видів російської зброї - західні ЗМІ


Росія має два батальйони заборонених крилатих ракет SSC-8: один з них базується на випробувальному полігоні Капустін Яр на півдні РФ, а інший в грудні 2016 року перекинули на інше місце.


Відзначається, що про випробування Росією ракет інформували ще в Адміністрації попереднього президента США Барака Обами в 2014 році, і просили РФ не порушувати договір, однак зараз стало відомо про розгортання "повністю працездатної системи". В Міноборони Росії інформацію не прокоментували.


За даними ЗМІ, кожен ракетний дивізіон має 4 мобільні пускові установки з приблизно півдюжиною ракет, при цьому установки схожі на використовувані ракетними комплексами "Іскандер", які допускаються договором.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент США  Дональд Трамп ввів санкції проти 13 осіб і 12 іранських компаній у зв'язку з запуском Іраном балістичної ракети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?