Росія продовжить ракетний терор України восени — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія продовжить ракетний терор України восени — ГУР

Росія продовжить ракетний терор України восени — ГУР
Джерело:  online.ua

Росія продовжить ракетний терор України восени. Продовжується накопичення РФ далекобійного озброєння.

Джерело: Обозреватель

Росія продовжить ракетний терор України восени

В осінньо-зимовий період армія РФ продовжить ракетний терор України. Для цього окупанти зараз намагаються накопичити запаси далекобійного озброєння.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, окупанти наразі комбінують різні типи озброєнь під час повітряних атак.

При цьому кількість ракет в одній хвилі удару зменшилась. Водночас армія РФ імітує пуски, використовує фальш-цілі, проводить розвідку, зокрема й космічну.

Росіяни прагнуть виявити прогалини, щоб обійти українську систему ППО, або ж уразити комплекси для захисту загроз із повітря.

Зараз у Росії знову намагаються накопичити запаси далекобійного озброєння, аби продовжувати ракетний терор. Так, я підтверджую, що в осінньо-зимовий період держава-агресор знову має намір атакувати нашу критичну інфраструктуру, зокрема енергосистему. Для цього росіяни й накопичують озброєння та проводять розвідку для визначення пріоритетних об’єктів на території нашої держави. Тому нам теж треба готуватись та посилювати захист наших міст і громад. Власне, ми це й робимо, – пояснив представник ГУР МО.

Скібіцький додав, що Росія хотіла б влаштувати новий блекаут в Україні, використовуючи ракетне озброєння та дрони далекого радіуса типу "шахедів".

Також він розповів про російські дрони "Ланцет".

Що ж до "Ланцетів" – це бойові безпілотники, які призначені для ураження наших систем ППО, артилерії та інших видів зброї на фронті. Ці дрони справді є проблемою для нашої армії, але ми намагаємось знайти ефективний захист від них. FPV-дрони довели свою ефективність на полі бою. Це дешева й ефективна зброя. І ми, і ворог працюємо в напрямі того, щоб налагодити виробництво та системну підготовку операторів, – наголосив Скібіцький.

Який прогноз щодо ракетних обстрілів Росії восени

Спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат сказав, що восени та взимку РФ може продовжити масовані атаки на міста й інфраструктуру України. Вони робитимуть ставку на дрони-камікадзе, але ракети також застосовуватимуться.

Ми маємо досвід вже осінньо-зимового періоду застосування ворогом ударних БпЛА та ракет великої кількості. Це "Калібри" і "Х-101", "Х-555". За цей період саме атак на паливно-енергетичний сектор збито приблизно 750 дронів і 750 ракет, — заявив Ігнат, додавши, що йдеться про період з вересня по березень.

За даними Генштабу, за словами Ігната, росіяни можуть виготовляти по 100 ракет різних типів на місяць. З них близько половини — ракети для стратегічної авіації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?