Росія програла всі стратегічні цілі в Україні — Блінкен
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія програла всі стратегічні цілі в Україні — Блінкен

Росія програла всі стратегічні цілі в Україні — Блінкен
Джерело:  online.ua

Російська Федерація зазнала невдачі у війні проти України, не виконавши жодну зі стратегічних цілей. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Джерело: пресслужба Держдепу

Блінкен заявив про стратегічний програш РФ

Давайте не плутати тактику зі стратегією. Коли справа доходить до стратегічних цілей Путіна, він уже зазнав невдачі, - сказав Блінкен.

За його словами, Росія прагне знищити Україну як державу.

Його стратегічною метою було покінчити із суверенітетом та незалежністю України, стерти її з карти світу, включити до складу Росії, — підкреслив Блінкен.

Держсекретар наголосив, що РФ повністю провалила свої цілі.

Це не вдалося, і суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Володимир Путін, — зазначив посадовець.

Блінкен нагадав, що У Луганській та Донецькій областях України тривають бойові дії.

Тим часом на сході України триває запеклий тактичний бій із російською агресією, із відсіччю українських військ, і ця лінія змістилася. Є досягнення в одному напрямку, є досягнення в іншому, але що дійсно важливо, то це стратегічне положення про те, що Путіну не вдасться досягти того, чого він намагався досягти, — підсумував посадовець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?