Росія раптово почала перекидати в Білорусь військових і бойову техніку
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія раптово почала перекидати в Білорусь військових і бойову техніку

Росія раптово почала перекидати в Білорусь військових і бойову техніку
Джерело:  online.ua

Росія 21 липня розпочинає перекидання ешелонів з російськими військовослужбовцями і технікою в Білорусь. Офіційною причиною в Міноборони Білорусі прибуття російських військових називають участь в стратегічних навчаннях Захід-2021, які відбудуться у вересні.

Джерело: пресслужба Міноборони Білорусі

У білоруському оборонному відомстві підкреслили, що російські і білоруські військові в рамках навчань відпрацюють "застосування угруповань військ в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави".

У Москві і Мінську раніше анонсували, що військові маневри на полігонах Росії і Білорусі будуть проходити на півночі і сході від кордонів України з 10 по 16 вересня. Після цих повідомлень в ДПСУ посилили кордон - прикордонники стверджують, що поки на ній не спостерігаються ознаки можливого вторгнення в нашу країну.

Захід 2021 - що відомо про навчання Росії і Білорусі

Військово-політичне керівництво РФ раніше повідомляло, що "в основу задуму навчань покладено один з можливих варіантів ескалації обстановки проти умовного держави". Міністр оборони РФ Сергій Шойгу підкреслював, що в ході навчань буде масово застосовуватися військова авіація.

Експерти вважають, що Захід-2021 стане реальним початком анексії Білорусі Росією. Вони не виключають, що після цих навчань частина військ РФ залишиться в Білорусі.

Інтеграція Росії та Білорусі на фінішній стадії

Як відомо, Союзна держава - це конфедеративний союз Російської Федерації і Республіки Білорусь з єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним і культурним простором, договір про створення якого було підписано ще в 1999 році. Після того, як Білорусь охопили протести після президентських виборів в 2021 році Путін і Лукашенко почали прискорювати інтеграцію двох країн, незважаючи на те, що між Мінськом і Москвою було багато суперечок щодо цього процесу.

1 червня Лукашенко офіційно повідомив про фінішній прямій узгодження інтеграції з Росією. До речі ця заява Лукашенко пролунала після його зустрічі з Путіним в Сочі, після якої Білорусь миттєво отримала кредит від Росії в розмірі 500 млн доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?