Росія розгорнула ракетні комплекси біля Японії "у відповідь на дії США"
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія розгорнула ракетні комплекси біля Японії "у відповідь на дії США"

Росія розгорнула ракетні комплекси біля Японії "у відповідь на дії США"
Джерело:  online.ua

Російська Федерація нібито розгорнула дивізіон ракетних систем берегової оборони "Бастіон" з метою створення суцільної зони контролю надводної обстановки в районі Курильських островів у відповідь на дії США.

Джерело: Reuters

РФ створює суцільну зону контролю надводної обстановки біля Курил

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про створення суцільної зони контролю надводної обстановки вздовж островів Курильської гряди.

З грудня 2022 року на острові Парамушир на бойове чергування заступив дивізіон берегового ракетного комплексу "Бастіон", - розповів Шойгу.

За його словами, цього року східний округ зосереджуватиме зусилля на вдосконаленні системи мобілізаційного розгортання, будівництві об'єктів військової інфраструктури та забезпечення військ "сучасним озброєнням".

Навіщо розгорнула ракетні комплекси біля Японії

Робота всіх органів управління має бути насамперед спрямована на забезпечення підрозділів, що воюють в Україні, та нейтралізацію загроз військовій безпеці на Східному стратегічному напрямку, - наголосив міністр оборони РФ.

Шойгу назвав зміцнення російської оборони в далекосхідних регіонах відповіддю на "зусилля США щодо стримування Росії та Китаю".

Щоб стримати Росію і Китай, США значно збільшують свою військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, зміцнюють політичні та військові зв'язки зі своїми союзниками, продовжують створювати нову американську архітектуру безпеки в цьому регіоні, - додав Шойгу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?