У розвідці Японії припускають військову допомогу Китаю РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці Японії припускають військову допомогу Китаю РФ у війні проти України

У розвідці Японії припускають військову допомогу Китаю РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

Представники японської розвідки зазначають, що Китай на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України може поставляти російській армії певні озброєння. 

Джерело:  Nikkei Asia

Що відомо про ймовірність поставок зброї Китаєм РФ для війни проти України

Схоже, що Китай потихеньку почав надавати військову підтримку Росії, - повідомив один з представників військової розвідки Японії журналістам видання.

Однак у японській розвідці не стали конкретизувати, яку саме військову допомогу від КНР отримує злочинна російська армія.

У матеріалі додали, що неповноцінність армії РФ викликає занепокоєння у Індії. Ця країна отримує велику кількість військової техніки та іншого озброєння саме у Росії.

Згідно з повідомленням Bloomberg, держави-члени "Великої сімки" обговорюють запровадження санкцій щодо компаній у Китаї, Ірані та Північній Кореї, які постачають Росії військову техніку.

Китай завжди вимагав від своїх фірм суворого дотримання внутрішніх законів та правил, заявив представник міністерства торгівлі, відповідаючи на запитання, чи експортував Китай до Росії навігаційне обладнання, технології встановлення перешкод та деталі для винищувачів.

У той же час, за інформацією видання  Bild, німецьку компанію-виробника та постачальника мікрочіпів Smart Impex підозрюють у порушенні європейських санкцій проти РФ.

Так, представники прокуратури міста Кельн проводять обшуки у кількох офісах компанії у землі Північний Рейн-Вестфалія за підозрою в обході санкцій проти Росії.

За інформацією прокуратури, за участю слідчого управління митниці Ессена зранку було проведено обшуки у службових приміщеннях трьох компаній у районі Рейн-Ерфт та у житлових приміщеннях трьох підозрюваних, під час обшуків було вилучено документи та носії інформації.
Згідно з повідомленням, йдеться про угоди обсягом близько 15,5 млн доларів.

У той же час німецька служба новин Tagesschau зазначає, що що компанія Smart Impex продовжувала продавати комплектуючі через Стамбул у Росію.

Ми спостерігаємо масове зростання експорту цих компонентів з Туреччини до Росії, в основному компаніями, які ніколи не торгували такими компонентами, - зазначила журналіст Еліна Рибакова, яка докладно вивчала російський імпорт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?