Росія скоротила до мінімуму поставки нафти до Індії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія скоротила до мінімуму поставки нафти до Індії

Росія скоротила до мінімуму поставки нафти до Індії
Джерело:  online.ua

Протягом останніх трьох місяців Індія значно скоротила обсяги імпорту російської нафти до найнижчого рівня з січня місяця цього року. 

Джерело:  Bloomberg

Чому Індія скорочує експорт російської нафти 

Зазначається, що індійські нафтопереробні заводи скоротили імпорт нафти з Ірану на 10% порівняно із серпнем місяця до 848 тис барелів на день.

Деякі з цих обсягів були замінені різким зростанням імпорту з Саудівської Аравії, який зріс на 63% за місяць до 852 000 барелів на день.

Споживання Індією російської нафти різко зросло з минулого року, досягнувши піку у 2,15 мільйона барелів на день у травні.

Компанія Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd, чий підрозділ має потужність 301 тис барелів на день, скоротила імпорт на дві третини.

Закупівлі Reliance Industries впали до 1,1 мільйона барелів на день зі звичайних середніх значень у 1,2-1,3 мільйона барелів, оскільки компанія планує закрити установку з переробки сирої нафти у вересні, - йдеться у матеріалі видання.

Загальний імпорт сирої нафти в Індію, який у серпні знизився на 7% порівняно з попереднім місяцем до 4,35 млн барелів на день, найімовірніше, збільшиться з жовтня.

Причиною цього називаються попит на продукцію, який набиратиме обертів у четвертому кварталі, а масштабного ремонту цього року не буде.

Що відомо про плани Кремля скоротити експорт російської нафти 

Сьогодні російському диктатору Володимиру Путіну заявили, що РФ оголосить наступного тижня про скорочення поставок нафти на зовнішні ринки.

Віцепрем'єр РФ Олександр Новак сказав Путіну, що РФ домовилася з країнами ОПЕК+ про нові параметри скорочення поставок російської нафти на зовнішні ринки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?