Росія терміново готує бойовиків до наступу на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія терміново готує бойовиків до наступу на Донбасі - що відбувається

Росія терміново готує бойовиків до наступу на Донбасі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія активно готує бойовиків до наступу на Донбасі. На передову стягуються снайпера і зброя, які масово перекидаються з територій Російської Федерації в ОРДЛО. Про те, що відбувається на Донбасі, повідомив представник Міноборони України Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки, передає ONLINE.UA.

Зокрема повідомляється, що російсько-окупаційне командування залучає до бойових дій додаткові снайперські пари, які не належать до штатних підрозділів бойовиків. Вони прибувають в ОРДЛО з території Росії через неконтрольовані України ділянки кордону. Крім того, проводиться термінова ротація передових підрозділів бойовиків, які посилюють танками і артилерією.

"Окупанти з порушенням домовленостей про встановлення зон відведення важкого озброєння приховано зосереджують танки, самохідні артилерійські установки і ракетні системи залпового вогню поблизу лінії зіткнення" - повідомляють в Міноборони, відзначаючи, що всьому цьому передували інтенсивні заходи бойової підготовки батальйонних тактичних груп з проведенням стрільб, в тому числі з відпрацюванням переходу від оборони до наступу.

Це не перші тривожні новини з Донбасу за останні дні. Кілька днів тому СММ ОБСЄ в своєму звіті фіксувала, що бойовики переганяли три одиниці самохідних артилерійських знарядь 2С9 "Нона-С", 120 мм, через житлові райони окупованого Донецька. Також фіксувалися факти перекидання важких артилерійських систем для спланованого бойовиками загострення ситуації на Донбасі, в тому числі і поряд з зонами відведення українських військ поблизу населеного пункту Золоте.

Слід зазначити, що тільки сьогодні, 30 січня, в результаті ворожих обстрілів один український військовий отримав поранення. За минулу добу в цілому бойовики 9 разів відкривали вогонь по позиціях ООС, випустивши по ним кілька десятків мін з 82-мм і 120-мм мінометів. Під обстріл бойовиків потрапили захисники Пєсков, Лебединського, Мар'їнки, Новотошківського, Орехово і Березово.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики активізували снайперів на Донбасі. З їх допомогою вони ведуть провокаційні обстріли, щоб змусити українських військових на відповідь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?