Росія тримає у прикордонні та Білорусі 17 тисяч військових — Наєв
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія тримає у прикордонні та Білорусі 17 тисяч військових — Наєв

Росія тримає у прикордонні та Білорусі 17 тисяч військових — Наєв
Джерело:  online.ua

У областях РФ, що межують з Україною, включаючи Брянську і Курську, а також на території Білорусі присутні близько 17 тисяч російських військових. Крім того, ворог активно використовує повітряну розвідку для підготовки можливих ударів.

Джерело: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

РФ тримає у прикордонні та Білорусі 17 тисяч військових

Водночас, противник продовжує систематично обстріли з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, веде повітряну розвідку з метою завдати вогневе ураження по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та викриття нашої системи ППО, - каже Наєв.

Він зазначає, що повітряні удари супротивника прицільно спрямовані переважно на військові об'єкти та інфраструктуру. Однак, незважаючи на це, такі удари призводять до значних руйнувань цивільних об'єктів і до жертв серед місцевого населення.

Ситуація на північних рубежах держави контрольована

До дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині білорусі та на територіях Брянської і Курської областей Росії, загальною чисельністю близько 17 тисяч осіб, - повідомив Наєв.

Додатково на полігонах у Білорусі зберігається присутність російського військового угруповання, що складається приблизно з 2800 осіб.

Тим часом на білоруських військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери повітряно-космічних сил ЗС РФ. Але, попри це, ми продовжуємо підсилювати Північне угруповання військ, готуємо резерви, - зауважив Наєв.

Він додав, що наші бійці здійснюють моніторинг обстановки, переозброюються на більш сучасні іноземні зразки, вдосконалюють тривалі фортифікаційні споруди, підвищують щільність мінування території прикордонних смуг та проводять навчання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?