Росія цинічно звинуватила Україну у підготовці до нападу на Придністров'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія цинічно звинуватила Україну у підготовці до нападу на Придністров'я

Росія цинічно звинуватила Україну у підготовці до нападу на Придністров'я
Джерело:  online.ua

Команда глави Міноборони РФ Сергія Шойгу оприлюднила цинічну заяву про те, що влада України нібито планує провокацію проти невизнаного Придністров'я, а ЗСУ та "Азов" готуються до вторгнення на територію "ПМР".

Джерело: Телеграм-канал Міноборони РФ

РФ безсоромно звинувачує Україну у підготовці до нападу на Придністров'я

Команда Шойгу бреше про те, що провокація нібито буде здійснена підрозділами Збройних сил України, зокрема "із залученням націоналістичного формування "Азов".

Окрім того, в Міноборони РФ заявляють, що як "привід для вторгнення" планують інсценування наступу російських військ із території Придністров'я, і з цією метою бійці ЗСУ, мовляв, будуть переодягнені у форму військовослужбовців Збройних Сил РФ.

Фото - скриншот

Що важливо розуміти, що офіційна Москва доволі часто використовує подібні брехливі заяви, щоб потім виправдати власні агресивні дії.

Не можна також не згадати про те, що диктатор Володимир Путін уже скасував указ 11-річної давності, який передбачав, що його країна продовжить активно шукати шляхи розв'язання придністровського конфлікту на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та нейтрального статусу Молдови.

Кремль уже вигадав виправдання для агресії проти Молдови

На переконання іноземних аналітиків, президент РФ Володимир Путін може використати концепцію "історичних кордонів" для виправдання агресії проти будь-якої сусідньої держави, зокрема й Молдови.

Вони звертають увагу на те, що це підтверджує скасування російським диктатором указу щодо поваги територіальної цілісності цієї країни.

Скасування указу 2012 року не означає, що Путін має намір напасти на Молдову – для цього йому бракує військового потенціалу. Однак це вказує на ескалацію його зусиль з підриву молдовської держави, – — пояснюють представники ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?