Новий прем'єр Молдови заявив про необхідність демілітаризувати Придністров'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий прем'єр Молдови заявив про необхідність демілітаризувати Придністров'я

Новий прем'єр Молдови заявив про необхідність демілітаризувати Придністров'я
Джерело:  online.ua

Новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Москва веде проти Кишинева гібридну війну. Політик переконаний, що нейтралітет не захищає Молдову від нападу, а Придністров'я потребує демілітаризації.

Джерело: tv8.md

Дорін Речан назвав спосіб демілітаризації Придністров'я

За словами Речана, демілітаризувати Придністров'я необхідно "шляхом евакуації російських військ і демілітаризації корінного населення", а потім важлива економічна та соціальна інтеграція громадян.

Тут ми маємо досягти фундаментальної речі — демілітаризації. Після цього йде все інше, і дуже важливою є економічна та соціальна інтеграція наших громадян, які там знаходяться, але на вершині таблиці – демілітаризація. Це залежить від кількох речей, але це колись вирішиться.

Прем'єр сказав, що "впевнений, що всі сторони зрозуміють, що це потрібно робити".

Росія веде гібридну війну проти Молдови

Також Речан переконаний, що Молдові потрібно забезпечити таку обороноздатність, щоб будь-якому агресору було б дуже важко або дуже дорого напасти на країну.

У Республіці Молдова ми маємо гібридну війну, де Москва намагається захопити демократичні процеси, європейський курс, і ми не можемо приховати за пальцями, що небезпеки не є реальними, що нам не потрібно зміцнювати наші можливості, щоб захищати нашу країну. Ми оголосили себе нейтральними, це означає, що нас ніхто не чіпає, але якщо хтось намагається на нас налізти, що нам робити, брати сумки і тікати?

Політик зазначив, що для Молдови безвідповідально ігнорувати небезпеки та вводити суспільство в оману, нібито цих небезпек не існує.

Нейтралітет більше не допомагає, коли на вас нападають, допомагає здатність захищатися, соціальна стійкість. Ми взяли на себе цей нейтралітет, ми внесли його в Конституцію, але російська армія все ще перебуває в Придністровському регіоні, - наголосив Дорін Речан.

  Читайте більше про ситуацію в Молдові в нашому інтерв’ю з ексміністром оборони Молдови Віталієм Марінуцею та ексголовою розвідки Молдови Юрієм Брічагом:  Якби не Україна, вздовж Пруту їздили б російські танки — ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?