Росія вербує африканських студентів для участі у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вербує африканських студентів для участі у війні проти України

Росія вербує африканських студентів для участі у війні проти України
Джерело:  online.ua

Згідно з даними ЗМІ, Росія почала вербувати африканських студентів. Країнам Африки слід дати жорстку відповідь Москві.

Джерело: Twitter речника МЗС України Олега Ніколенка

Що відомо про вербування Росією студентів з Африки?

ЗМІ повідомляють, що Росія вербує найманців в Африці для війни в Україні. Ті, хто не загинули на полі бою, могли повернутися додому, щоб чинити ще більше насильства. Росія створює бомбу сповільненої дії проти африканців. Усім африканським націям час сказати Москві, що війна має припинитися, – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко

Відповідно до інформації журналістів, котрі спілкувалися з африканськими студентами в Росії, останніх закликали вступити до ПВК "Вагнера" або ж до армії, щоб піти воювати проти України.

За словами африканських студентів, їх намагалися переконати, що варто поїхати повоювати проти України не на довгий термін, задля заробітку грошей.

Студентам також пообіцяли, що після назначеного терміну, вони зможуть повернутися до Росії та продовжити навчання.

Вони кілька разів нагадували нам, що деякі африканці вже воюють в Україні та заробляють добрі гроші, - передає видання слова студентів.

Якщо студенти відмовляються від “вигідної” пропозиції, то їм погрожують підвищенням оплати за навчання чи позбавленням стипендій.

Нагадаємо, нещодавно засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив вербування у російській колонії громадянина Замбії Лемехані Ньіренду, який загинув в Україні. Пригожин вважає, що "чоловік виплачував борг африканців перед росіянами".

МЗС Замбії оголосили про смерть в Україні 23-річного студента, який був ув’язнений однією з московських колоній Лемехані Ньіренди в середині листопада. Там розповіли, що замбієць загинув "на полі бою" ще 22 вересня.

У Замбії вимагали від РФ пояснення, яким чином Ньіренда потрапив на фронт. Родичі загиблого припускали, що його могли завербувати до ПВК Вагнера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?