Росія використовує нацменшини як гарматне м’ясо — експрезидент Монголії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія використовує нацменшини як гарматне м’ясо — експрезидент Монголії

Росія використовує нацменшини як гарматне м’ясо — експрезидент Монголії
Джерело:  online.ua

Колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж прокоментував ситуацію з мобілізацією в РФ, сказавши, що Кремль використовує етнічні меншини РФ як гарматне м’ясо, оскільки Росія відправляє на війну здебільшого бурятів, тувинців та калмиків.

Джерело: 24 канал

Росіяни використовують нацменшини як гарматне м’ясо

Колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж зазначив, що в Росії мобілізація проводиться нерівномірно.

Кремль, за його словами, використовує етнічні меншини РФ як гарматне м'ясо.
Елбегдорж вважає, що в великикх містах, таких як Москва та Санкт-Петербург мобілізація була невідчутною, у той час як у віддалених регіонах РФ забирали всіх.

Коли Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії, то ця мобілізація, імовірно, була взагалі не відчутна у великих містах, таких як Москва чи Санкт-Петербург. Однак у віддалених регіонах ця мобілізація була примусовою, ніхто нікого не питав, треба – йди. Усі ці віддалені регіони дуже бідні і вони відправляють на війну в Україні своїх чоловіків та синів.

Він додав, що в Україні постійно ведуть статистику загиблих росіян, і переважна більшість серед них є саме представниками нацменшин – буряти, тувинці, калмики.
В деяких містах, за його словами, вже не залишилося чоловіків призовного віку.

Це звичайні етнічні чистки, військовий злочин, – сказав він.

Монголія закликала нацменшини РФ повернутися додому

Експрезидент Монголії підкреслив, що за етнічною ознакою нацменшини Росії є монголами.

Елбегдорж нагадав, що під час оголошення Путіним осінньої мобілізації в РФ, він записав відеозвернення, де закликав монголів, що живуть в Росії, повернутися на батьківщину.

Повідомляється, що після цього до Монголії повернулися від 10 до 50 тисяч людей.

Він заявив, що в Монголії вони почали вчити монгольську мову та працювати.

Я і кажу – якщо в результаті цього є хоча б одна людина, яка не пішла зі зброєю проти України, то це наш внесок у мир. Якщо цих людей тисяча або ж 10 тисяч – то це великий внесок, – зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?