Росія висилає співробітника посольства України в Москві
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія висилає співробітника посольства України в Москві

Росія висилає співробітника посольства України в Москві
Джерело:  online.ua

26 квітня в Росії офіційно заявили про висилку співробітника посольства України в Москві. Дипломата оголосили персоною нон грата. Він повинен до 30 квітня покинути територію Росії.

Джерело: МЗС РФ

У російському дипвідомстві заявили, що українського дипломата висилають з РФ "в зв'язку з недружніми діями української сторони". У команді російського президента Володимира Путіна висилку співробітника посольства України в Москві назвали відповіддю на висилку співробітника посольства Російської Федерації в Києві.

"Українська сторона попереджена, що в разі продовження ворожих дій проти співробітників російських дипломатичних і консульських представництв в Україні на основі взаємності будуть прийматися додаткові заходи щодо персоналу українських Посольств, генеральних консульств і консульств в Росії", - пригрозили в Москві офіційному Києву.

Висилка українських дипломатів з Росії - що відомо

Дипломатичний скандал між Україною і Росією виник 16 квітня після того, як українського консула затримали в Санкт-Петербурзі нібито "при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ". У Міністерстві закордонних справ України розкрили подробиці затримання Олександра Сосонюка - у відомстві зазначили, що це був фактично напад. У МЗС України уточнили, що росіяни під час затримання Сосонюка вдали, що нібито не впізнали представника українського консульства.

17 квітня в Росії офіційно заявили про висилку українського консула Олександра Сосонюка. Дипломат повинен був до 22 квітня покинути територію Росії.

У МЗС України у відповідь на скандальну провокацію Росії вислали старшого дипломата посольства Росії в Києві.

Дипломатів Росії висилають з США і країн ЄС

За останні кілька тижнів з США і восьми країн Європи вислали понад 40 російських дипломатів. Спочатку 10 російських дипломатів вислали США. Потім 18 російських дипломатів вислала Чехія - вони виявилися співробітниками російських спецслужб, яких офіційна Прага підозрює в організації вибухів на військових складах під Врбетіце в 2014 році. У відповідь в МЗС Росії оголосили персонами нон грата 20 дипломатів з Чехії і наказали їм покинути країну.

Після Чехії російських дипломатів вислали Словаччина, Литва, Латвія і Естонія. Польща вислала трьох співробітників посольства Росії через те, що вони діяли на шкоду державі, а Росія у відповідь визнала персонами нон грата п'ятьох співробітників посольства Польщі.

Читайте аткже:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?