Росія вивела частину персоналу та колаборантів з території ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вивела частину персоналу та колаборантів з території ЗАЕС

Росія вивела частину персоналу та колаборантів з території ЗАЕС
Джерело:  online.ua

За інформацією мера окупованого злочинною армією РФ Енергодара у Запорізькій області Дмитра Орлова, російські військові злочинці вивели російський персонал та колаборантів з території Запорізької АЕС.

Джерело:  "Українське радіо"

Що відбувається на території ЗАЕС 

Орлов зазначив, що наразі в окупованому російськими військовими злочинцями Енергодарі перебуває близько 5-6 тис працівників станції, яких росіяни фактично тримають заручниками.

Мер окупованого міста підкреслив, що з території ЗАЕС російські загарбники вже вивезли близько сотні працівників "Росатома", а також частину колаборантів, які уклали контракти із російською компанією.

Водночас працівникам станції, які залишились, окупанти не дозволяють виїжджати за межі Енергодара.

Їх також не пускають на територію станції, оскільки вони відмовились підписати контракти з "Росатомом".

Те, що вони зробили з Каховською ГЕС, досить суттєво вплинуло на настрої тих фахівців, які ще залишаються в місті Енергодар. Вони розуміють, що ворог буде здатен на будь-який крок і розміщення вантажівок із вибухівкою свідчить про те, що окупанти готуються до будь-яких сценаріїв, - наголосив Орлов. 

Армія РФ готується підірвати ЗАЕС 

Мер зазначив, що вибухівку на ЗАЕС терористи завезли майже рік тому. Було заміновано периметр станції, все узбережжя Каховського водосховища.

Орлов додав, що ворожі військові зараз не дуже активно пересуваються містом. Однак посилення обшуків може свідчити про підготовку окупантів до чергового "жесту доброї волі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?