Росія визнала участь своїх громадян у війні на Донбасі - українська делегація в ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія визнала участь своїх громадян у війні на Донбасі - українська делегація в ТКГ

Росія визнала участь своїх громадян у війні на Донбасі - українська делегація в ТКГ
Джерело:  online.ua

Вимагаючи від України допустити російських консульських працівників до затриманого 13 жовтня бойовика Андрія Косяка, який має громадянство РФ, Міністерство закордонних справ Росії визнало участь своїх громадян у збройному конфлікті на Донбасі. Про це заявляє українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання ситуації на Донбасі.

Джерело: заява  Української делегації ТКГ.

"МЗС РФ офіційно визнав участь російських громадян в збройному конфлікті на сході України.

Вітаємо російських представників з цим мужнім кроком: визнавати реальність після восьми років послідовної брехні важко.

Бажаємо російській дипломатії сил та натхнення у взятті наступного бар’єру: офіційного визнання повної відповідальності керівництва РФ за розв’язання та продовження міжнародного збройного конфлікту на сході України”, - зазначили представники України.

Також українська сторона в ТКГ наголосила, що такі кроки є головною запорукою початку процесу реального мирного врегулювання.

МЗС Росії вимагає забезпечити консульський доступ до бойовика "ЛНР"

Нагадаємо, ввечері 19 жовтня Міністерство закордонних справ Росії опублікувало вимогу до України допустити російських консульських працівників до затриманого уродженця Луганської області Андрія Косяка, адже він має паспорт Російської Федерації, та повідомити про його місцезнаходження.

У МЗС України відзначили зволікання з "турботою" Росії про свого громадянина, адже МЗС РФ "лише на шостий день поцікавилося долею Андрія Косяка".

Також речник українського відомства Олег Ніколенко наголосив, що затриманий під "виглядом робіт із гуманітарного розмінування він здійснював фото- і відеофіксацію позицій, від яких відійшли Збройні сили України в межах ділянки розведення сил і засобів", чим порушив Додаткові заходи зі зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Нагадаємо, 13 жовтня на лінії зіткнення на Донбасі українські військовослужбовці затримали бойовика “ЛНР” Андрія Косяка, якого в МЗС РФ називають "представником Луганська у Спільному центрі з контролю і координації”.

Читайте також:

  • Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ.

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату - Лавров.

  • Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?