Росія влаштувала в анексованому Криму військові навчання
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія влаштувала в анексованому Криму військові навчання

Росія влаштувала в анексованому Криму військові навчання
Джерело:  online.ua

На території анексованого Криму російські війська вчергове провели навчання, на цей раз йдеться про відпрацювання дозаправки бомбардувальників та винищувачів у небі над півостровом. У пілотуванні взяли участь близько двох десятків пілотів Су-30СМ та Су-24М. Про це йдеться у звітному матеріалі Південного військового округу МО РФ.

Джерело: пресслужба  відомства

Дозаправка відбувалась із використанням літака Іл-78 на висоті від 2 до 6 тисяч метрів при швидкості 550-600 км/год.

Екіпажі фронтових бомбардувальників Су-24М та льотчики багатоцільових винищувачів Су-30СМ зі складу Морської авіації та ППО Чорноморського флоту провели льотно-тактичне навчання з дозаправки бойових машин у повітрі. Польоти проводились у небі над Кримом, – йдеться у повідомленні.

Відомо також, що окупаційна адміністрація півострова схвалила проведення навчань щодо «відбиття нападу диверсійних груп», які відбулися вчора.

Варто уточнити, що минулого тижня військові РФ розгорнули також польовий табір для проведення військових навчань у зимовий період. Вони мають відбутися на одному з кримських полігонів.

Стягнення 100-тисячного російського війська

Нагадаємо, минулого року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Росію припинити мілітаризацію Криму та вивести звідти свої війська.

Попри це, Росія вже провокативно сприяла зростанню напруженості в регіоні навесні, а наприкінці жовтня відбувся черговий виток загострення. За даними НАТО, Росія зібрала від 75 тисяч до 100 тисяч військових поблизу кордонів України і на Заході побоюються щодо повторення сценарію 2014 року. Наразі українська армія очікувано готується  до розвитку різних сценаріїв.

Зазначимо, наразі на Донбасі нібито триває номінальне перемир’я, яке запрацювало з липня 2020 року. Та станом на листопад цього року внаслідок обстрілів бойовиків загинули щонайменше понад 60 бійців ЗСУ, близько 150 зазнали поранень.

Повертаючись до інформації про можливий напад РФ, яка в останні місяці часто фігурує в медаіпросторі, за даними української розвідки, атака може статися в січні-лютому наступного року і, ймовірно, включатиме авіаудари, застосування артилерії та бронетанкових військ. Попередньо ворог має плани працювати над проведенням психологічних операцій щодо населення України, вважає глава ГУР Міноборони Кирило Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?