Росія втратила в Україні щонайменше шість ЗРК "Зоопарк-1М"
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія втратила в Україні щонайменше шість ЗРК "Зоопарк-1М"

Росія втратила в Україні щонайменше шість ЗРК "Зоопарк-1М"
Джерело:  online.ua

Відновлення арсеналу контрбатарейних радарів буде важким завданням для Росії. Ці системи залежать від поставок високотехнологічної електроніки, які потрапили під санкції.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Росія втратила в Україні щонайменше шість ЗРК "Зоопарк-1М"

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії за 31 березня. У розвідці нагадали, що 23 березня 2023 року Сили спеціальних операцій України оприлюднили кадри знищення російського контрбатарейного радара "Зоопарк-1М" на Донеччині.

Як йдеться у повідомленні розвідки, упродовж війни Росія та Україна спрямовували свої зусилля на нейтралізацію контрбатарейних радарів супротивника.

Причина в тому, що ці системи відносно нечисленні, але є значним мультиплікатором сили. Зокрема, вони дозволяють командирам швидко виявляти ворожу артилерію і завдавати по ній ударів.

Та ці системи мають активну електромагнітну сигнатуру, через що вони вразливі до виявлення і знищення. Росія втратила щонайменше шість ЗРК "Зоопарк-1М" і, ймовірно, в Україні залишилася дуже обмежена їх кількість.

Відновлення арсеналу контрбатарейних радарів, ймовірно, є ключовим пріоритетом для обох сторін, але у Росії, ймовірно, виникнуть труднощі, оскільки ці системи залежать від поставок високотехнологічної електроніки, які були перервані санкціями, – стверджують у британському Міноборони.

Що відомо про ЗРК "Зоопарк-1М"

Комплекс «Зоопарк-1М» створений на тульському підприємстві «Стрела» зі складу Концерну «Алмаз-Антей».

За заявою виробника, продуктивність РЛС та обчислювального комплексу дозволяє визначити координати всіх вогневих засобів противника навіть при масованому артилерійському обстрілі, дати розподілені цільові вказівки та знищити ці засоби до залишення ними позиції стрілянини.

Також застосовано адаптивні методи цифрової обробки інформації, що дозволяють збільшити точність визначення координат, ймовірність виявлення та розпізнавання цілей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?