Росія завозить додаткові міни та вибухівку на ЗАЕС — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія завозить додаткові міни та вибухівку на ЗАЕС — ГУР

Росія завозить додаткові міни та вибухівку на ЗАЕС — ГУР
Джерело:  online.ua

Згідно з даними українських розвідників, станом на ранок 8 липня російські загарбники продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції. Ба більше, повідомляється, що просто зараз на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини.

Джерело:  Головне управління розвідки Міністерства оборони України

РФ звозить додаткові міни та вибухівку на ЗАЕС

Команда глави ГУР Кирила Буданова офіційно підтверджує, що у технічних приміщеннях та у машинних залах росіяни уже встановили мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Як зазначають українські розвідники, у більшості випадків окупанти використовують міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.

Окрім того, ГУР МО опублікувала схему Запорізької АЕС, на якій зображені ймовірні місця мінувань. Розвідники поки не уточнили, що це за схема та звідки.

Що ще відомо про ситуацію на ЗАЕС

Ще 22 червня український лідер Володимир Зеленський офіційно попередив, що команда російського диктатора Володимира Путіна, цілком можливо, планує влаштувати теракт на Запорізькій атомній станції, який може стати причиною викиду радіації.

Цю інформацію також підтвердив глава ГУР Кирило Буданов.

Однак нещодавно він неочікувано заявив, що ризик російського теракту на окупованій Запорізькій АЕС "потихеньку зменшується".

Ми робимо певні дії в цій сфері, як публічні, так і непублічні і я думаю, що зараз небезпека штучної техногенної катастрофи потихеньку зменшується, - зазначив Буданов, однак не розкрив деталі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?