Росія збільшила поставки газу до ЄС через Україну та Туреччину
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія збільшила поставки газу до ЄС через Україну та Туреччину

Росія збільшила поставки газу до ЄС через Україну та Туреччину
Джерело:  online.ua

Протягом березня поставки російського газу до країн ЄС транзитом через Україну та Туреччину зросли на 4% у порівнянні із минулим місяцем.

Джерело: Reuters

Що стало причиною зростання експорту російського газу до ЄС 

У матеріалі видання зазначається, що через зупинку у минулому році газопроводів "Ямал-Європа" та "Північний потік" єдиними маршрутами російського газу до Європи залишаються "Турецький потік" через Туреччину та Україну.

При цьому середньодобовий обсяг газу збільшився до 70,3 млн кубометрів у березні порівняно з 67,5 млн кубометрів у лютому.

Загалом обсяг поставок російського газу до країн ЄС протягом березня склав близько 2,18 млрд кубометрів.

Близько 1,28 млрд кубометрів - в середньому 41,2 млн кубометрів на добу - проходило через Україну, з них 902 млн кубометрів - або 29,1 млн кубометрів на добу - через Туреччину.

Загалом з початку року "Газпром" вже поставив до країн ЄС 5,9 млрд кубометрів газу.

Що відомо про поставки російського газу до ЄС минулоріч 

Протягом минулого РФ експортувала до Європи близько 62 млрд кубометрів газу.

Згідно з власною статистикою "Газпрому", загальний експорт до країн далекого зарубіжжя, включаючи Китай і Туреччину, скоротився майже на 46% до 100,9 млрд кубометрів у 2022 році.

Після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну союзники Києва стали вводити різні санкції, в тому числі й газові, що значно скоротило доходи Москви. Так, 28 вересня 2022 року ЄС почав вимагати обмежити ціну на газ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?