Росія знайшла спосіб підсилити свій провальний наземний наступ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія знайшла спосіб підсилити свій провальний наземний наступ на Україну

Росія знайшла спосіб підсилити свій провальний наземний наступ на Україну
Джерело:  online.ua

Армія РФ почала активно накопичувати авіацію поблизу кордону з Україною. Як вважають західні розвідники, це вказує на те, що Кремль планує долучити свої літаки і вертольоти до підтримки наземного наступу, який наразі є провальним.

Джерело:  Financial Times  із посиланням на своїх інсайдерів

Росія планує посилити наступ на Україну авіацією

Журналісти звертають увагу на те, що 14 лютого, під час "Рамштайну-9", глава Пентагона Ллойд Остін попередив про серйозну загрозу, якою досі залишаються ВПС РФ.

Він дуже чітко дав зрозуміти, що у нас є короткий проміжок часу, щоб допомогти українцям підготуватися до наступу, і що у них є досить специфічні потреби, - заявив один з інсайдерів видання.

Окрім того, анонімне джерело видання підтвердило, російські сухопутні війська досить виснажені, тому це найкращий показник того, що вони перетворять це на повітряну битву.

Якщо українці хочуть вижити ... їм потрібно мати якомога більше засобів протиповітряної оборони і якомога більше боєприпасів, - додав інсайдер.

Який наразі стан у ВПС РФ

Редакція видання звертає увагу на те, що країна-агресорка вкрай економно використовувала свої значні військово-повітряні сили й найчастіше використовувала ракети дальнього радіусу дії, артилерію і сухопутні війська.

Високопоставлений дипломат НАТО, який говорив на умовах анонімності, повідомив, що ВПС Росії "насправді досить добре збереглися". Про це він дізнався від розвідників Альянсу.

Понад 80 відсотків, напевно, безпечні і доступні... Тому ми очікуємо, що вони готуються розпочати повітряну кампанію і намагаються вивести з ладу українську протиповітряну оборону за допомогою атак, - попередив інсайдер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?