Росіяни нищать медичну інфраструктуру на захоплених територіях — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни нищать медичну інфраструктуру на захоплених територіях — ГУР

Росіяни нищать медичну інфраструктуру на захоплених територіях — ГУР
Джерело:  online.ua

У Головному управлінні розвідки заявили, що на тимчасово окупованих територіях росіяни нищать медичну інфраструктуру.

Джерело: ГУР

Українці на окупованих територіях не мають доступу до медичних послуг

Громадяни, що залишаються на окупованих територіях практично відрізані від медичних послуг. Закриваються заклади, не вистачає лікарів, заборонено доставлення ліків з підконтрольних Україні територій, - повідомили в ГУР.

З інфекційного відділення Старобільська (Луганська область) вивезено все обладнання, яке було надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів і Уряду України. Серед вивезеного обладнання – апарати ШВЛ, необхідні для критичних випадків захворювання COVID-19.

В обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська приміщення заповнюють пораненими росіянами. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому, всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову.

В приміщенні Пологівської центральної районної лікарні (Запорізька область) облаштовано склад боєприпасів. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевому населенню.

Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби ЗС РФ. Медичному персоналу заборонили евакуацію на підконтрольну Україні територію.

Всі без винятку лікарні Балаклії (Харківська область) заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?