Росіяни опинилися в глухому куті у Бахмуті — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни опинилися в глухому куті у Бахмуті — WSJ

Росіяни опинилися в глухому куті у Бахмуті — WSJ
Джерело:  online.ua

Війська держави-агресора Росії проводили 10-місячні бої за невелике місто Бахмут Донецької області, що призвело до їхнього виснаження без шансів просунутися вперед.

Джерело: The Wall Street Journal

Росіяни опинилися в глухому куті у Бахмуті

Російським військам вдалося взяти під контроль невелике східноукраїнське місто Бахмут за 10-місячний штурм, але це залишило їх виснаженими та затиснутими у місті без шансів просунутися вперед, наголошує WSJ. Видання пише, що міжнародні спостерігачі намагалися зрозуміти, чому Росія з минулого літа витрачала стільки живої сили та техніки, щоб знищити та захопити місто з обмеженим стратегічним значенням, а також критикували Україну за витрачання ресурсів на оборону міста.

Перемога в Бахмуті дала Росії хоч якось продемонструвати її зусилля після місяців без будь-яких значущих здобутків, але її сили, схоже, не в змозі використати це. Тим часом Україна готова завдати удару у відповідь у довгоочікуваному наступі, оскільки прагне відвоювати у Росії майже п’яту частину своєї території, - сказано у повідомленні.

Бої за Бахмут, у яких загинули тисячі російських солдатів, можна порівняти зі Сталінградською битвою Другої світової війни, оскільки місто набуло символічного значення, що виходить далеко за межі його стратегічного значення, сказав старший радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Канчіан. Чи була заплачена ціна обох сторін за місто того варта, визначить наступний етап війни, сказано у статті.

Прикордонники знищили російських військових під Бахмутом разом з укриттями 

Представники Держприкордонної служби повідомили, що підрозділам прикордонників вдалось знищити групу російських військових злочинців разом з їхнім укриттям в районі Бахмуту.

Аеророзвідка ДПСУ виявила переміщення групи ворожої піхоти поблизу Бахмута. Прихистком стрільців російсько-окупаційних військ служила напівзруйнована споруда, та недовго, — повідомили в ДПСУ.

За даними прикордонників, після виявлення російського укриття, інформація була передана прикордонникам-мінометникам, які прямісінько в нього спрямували кілька десятків осколково-фугасних мін.

Щедрий вогонь знищив вороже укриття разом із 2 окупантами, ще 3 поранено, — зазначили у відомстві.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?