В ОП вказали на перші кроки контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП вказали на перші кроки контрнаступу ЗСУ

В ОП вказали на перші кроки контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, українські військові нарощують інтенсивність бойових дій і готують грунт для початку повноцінного контрнаступу.

Джерело:  The Guardian

ЗСУ вже готуються розпочати масштабний контрнаступ 

Це складний процес, не питання одного дня, певної дати або певної години. Це безперервний процес деокупації. Деякі процеси вже відбуваються, наприклад, знищення ліній постачання або вибухи складів в тилу. Інтенсивність наростає, але це займе досить тривалий час, - пояснив Подоляк.

На його думку, по мірі того, як контрнаступ українських військових набиратиме обертів, підрозділи російських повстанців, що воюють на боці України, будуть все частіше здійснювати рейди на територію РФ.

Чому армія РФ зменшила атаки в районі Бахмута 

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, в районі Бахмута протягом кількох останніх днів спостерігається зниження інтенсивності бойових дій з боку злочинної російської армії, однак мова йде про зниження атак бойових підрозділів, а не зменшення кількості ворожих обстрілів в районі міста.

За його словами, артилерія окупантів як працювала досить інтенсивно, так і продовжує працювати, хоча є невеликий нюанс.

Повернення ЗСУ під свій контроль ряду панівних висот дозволило зменшити ефективність російської артилерії і збільшити зону впливу по позиціях окупантів. Тому в районі Бахмута і в самому місті більше актуальний зараз формат артилерійських дуелей і з цілком об'єктивних причин, перевага зараз саме у нас в цьому питанні, ніж у окупантів. Міські ж бої зараз і справді знизили свою інтенсивність, що теж логічно, - пояснив експерт.

Коваленко зазначив, що в самому Бахмуті українські військові контролюють невелику ділянку на південному заході, а саме - трикутник по вулиці Чайковського-Корсунського, що впирається в залишки "Літака", що є вхідними воротами в місто з траси 0504.

Вельми надихаючим було просування у районі Оріхове-Василівки, що підтверджує думку про два напрямки до Берхівки - не тільки по південній ділянці водосховища, -прокоментував аналітик нещодавні успіхи ЗСУ в районі міста.

Коваленко вважає, що це підтверджує і те, що командування ЗС РФ так і не змогло вирішити питання з ресурсом для утримання флангів.

Разом з тим зниження атак з боку російських загарбників обумовлено тим, що ворог зараз більше перебуває в обороні, а атакують саме ЗСУ

Крім того, Бахмут на 100% не захоплений і продовжує болісно тріпати ресурс окупантів. Але ж це ще навіть не кульмінація, - зазначає Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?