Вагнер почав перегруповуватися у трьох точках фронту
Категорія
Україна
Дата публікації

Вагнер почав перегруповуватися у трьох точках фронту

Вагнер почав перегруповуватися у трьох точках фронту
Джерело:  online.ua

Згідно з даними секретаря РНБО Олексія Данілова, російські найманці із Групи "Вагнер" після відходу з Бахмута все одно продовжать воювати проти Збройних сил України.

Джерело:  ВВС

Що відомо про вихід Вагнера із Бахмута

Журналісти поцікавилися у секретаря РНБО, чи насправді розпочався процес виведення "вагнерівців" із Бахмута.

Так, це відбувається. Але це не означає, що вони перестануть воювати з нами. Вони збираються більше зосередитися на інших фронтах... вони перегруповуються в інших трьох точках, - повідомив Олексій Данілов.

Він також наголосив, що підтримує рішення військового керівництва України щодо тривалого продовження оборони Бахмута.

Данілов звернув увагу на те, що Бахмут – це українська земля, і українці повинні її захищати.

Бахмут відіграє велику роль у цій війні. Якщо ми почнемо залишати кожен населений пункт, це може привести нас до нашого західного кордону, як того хотів Путін з перших днів війни, - пояснив свою позицію з цього приводу секретар РНБО.

Що розвідка Британії говорить про виведення Вагнера із Бахмута

Як повідомляють британські розвідники, "вагнерівці", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо міста Бахмут.

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що станом на 24 травня сили так званої "Донецької народної республіки" увійшли в місто, щоб розпочати операції із зачистки.

Окрім того, наголошується, що протягом останніх тижнів підрозділи 31-ї бригади повітряно-десантних військ Росі перемістилися з району Сватове-Кремінна для посилення флангів Бахмута.

Збройним силам України вдалося зайняти 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута.

Згідно з даними британських розвідників, ротація "вагнерівців", цілко можливо, триватиме контрольованими етапами, щоб запобігти колапсу в районах навколо Бахмута.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?