Росіяни почали виготовляти нові 1,5-тонні авіабомби. Сили оборони не можуть їх збивати
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни почали виготовляти нові 1,5-тонні авіабомби. Сили оборони не можуть їх збивати

Росіяни почали виготовляти нові 1,5-тонні авіабомби. Сили оборони не можуть їх збивати
Джерело:  online.ua

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, росіяни виготовляють 1,5-тонні авіаційні бомби, які українські сили ППО поки не мають засобів збивати.

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

РФ почала виготовляти 1,5-тонні бомби

Ігнат зазначив, що російський міністр оборони Сергій Шойгу нещодавно їздив на підприємства, які виготовляють 1,5-тонні бомби.

Існує ймовірність, що ці бомби будуть оснащувати крилами та GPS-навігацією, так само, як зараз це відбувається із 500-кілограмовими бомбами.

Півторатонні бомби – це вже втричі більша потужність. Ще раз наголошую, що потрібні засоби, які можуть протистояти – це системи Patriot, Samp-t із наземних. А найкраще - це сучасні літаки F-16 або інші покоління "4+", здатні протистояти російській авіації на дальніх підступах, - сказав Ігнат.

Україна наразі не має засобів, щоб збивати авіаційні бомби, тож вони несуть певну загрозу.

Ворог застосовує ці бомби дистанційно. Поки що безкарно. Потрібно розуміти, що такі бомби завдають ударів з дистанції 50 плюс кілометрів і за лінією бойового зіткнення чи державного кордону. Тому їх поки нема чим діставати, саме літаки, які їх запускають, - пояснив він.

РФ збільшила кількість авіаударів

На початку березня РФ вперше застосувала проти України нову авіабомбу 1500В вагою 1 500 кг. Її скинули на обʼєкт у Чернігівській області.

З середини березня російські війська почали менше застосовувати крилатих ракет, але збільшили використання керованих авіаракет і бомб у комбінації з дронами-камікадзе.

За даними Генштабу за минулу добу війська РФ завдали 2 ракетних та 35 авіаційних ударів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?