Росіяни подвоїли кількість ракетоносіїв у Чорному морі — ВМС ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни подвоїли кількість ракетоносіїв у Чорному морі — ВМС ЗСУ

Росіяни подвоїли кількість ракетоносіїв у Чорному морі — ВМС ЗСУ
Джерело:  online.ua

Станом на ранок неділі, 16 липня, Росія збільшила кількість носіїв ракет "Калібр", що знаходяться на чергуванні в Чорному морі.

Джерело: МВС України

Росіяни подвоїли кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Росія збільшила кількість бойових кораблів у Чорному морі - з 9 до 11 одиниць. Серед них - два ракетоносії, загальний залп становить 12 "Калібрів".

Оперативна ситуація змінилася. Вже 11 кораблів у Чорному морі. А в Середземному морі є один носій крилатих ракет "Калібр", я так розумію, він повернувся з поповненням запасів, – заявив в ефірі національного телеканалу розповів речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Ворожі кораблі в морі

1 липня на бойовому чергуванні в Чорному морі перебували два підводні човни, на борту яких було вісім крилатих ракет "Калібр". Потім у складі Корабельного угруповання окупантів кількість ракетоносіїв збільшилася до трьох – до двох підводних човнів приєднався надводний корабель. Сумарний залп "Калібрів" виріс до 16 одиниць.

Ракетну атаку ворог направив по Одеській та Миколаївській області: три "Калібри" сили протиповітряної оборони знищили над Чорним морем.

2 липня 2023 року на бойовому чергуванні в Чорному морі перебували дев'ять ворожих кораблів, серед яких були чотири носії крилатих ракет "Калібр".

В Азовському морі знаходився один російський корабель без "Калібрів" на борту. У Середземному морі на бойовому чергуванні було до восьми кораблів противника, серед яких був носій "Калібрів". Загальний залп - до 16 ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?