Росіяни поширюють пропаганду через World of Tanks та інші відеоігри — NYT
Категорія
Технології
Дата публікації

Росіяни поширюють пропаганду через World of Tanks та інші відеоігри — NYT

Росіяни поширюють пропаганду через World of Tanks та інші відеоігри — NYT
Джерело:  online.ua

Російська пропаганда почала з’являтися в таких іграх як Minecraft та World of Tanks. Таким чином Кремль намагається завоювати нову аудиторію.

Джерело: The New York Times

Як РФ поширює пропаганду в іграх

Видання пише, що у Minecraft, яка належить Microsoft, російські гравці відтворили битву за Соледар, який окупанти захопили в січні.

На каналі російської версії багатокористувацької військової гри World of Tanks, в травні гравці відзначали 78-му річницю поразки нацистської Німеччини відтворенням параду танків Радянського Союзу в Москві в 1945 році.

А на популярній ігровій платформі Roblox у червні користувач створив масив військ МВС для святкування державного свята Дня Росії.

Того ж місяця знаменитості, музиканти та принаймні один російський урядовець влаштували концерт у Minecraft на честь Дня Росії.

Інші меми, які з’являються в іграх, прихильно ставляться до Групи Вагнера.

Ці ігри та суміжні сайти, такі як Discord і Steam, стають онлайн-платформами для російської агітпропу, поширюючи серед нової, переважно молодшої аудиторії, потоки пропаганди, якими Кремль намагався виправдати війну в Україні, - пише видання.

Відеоурок про те, як побудувати флагшток з російським прапором у Minecraft, показав російський прапор над міським пейзажем з позначкою окупованого Луганська та заявив: «Слава Росії».

У Microsoft знають про російскьу пропаганду в своїх іграх

Президент Microsoft Бред Сміт у квітні оголосив, що служби безпеки компанії виявили нещодавні спроби Росії «по суті проникнути в деякі з цих ігрових спільнот». Він сказав, що Microsoft консультувала уряди, які він не назвав, щодо них, але він применшив їхнє значення.

Хоча деякі матеріали відображають погляди простих росіян, інші приклади свідчать про участь уряду, - зазначає видання.

Це свідчить про те, наскільки Кремль намагається зміцнити свої політичні цілі, використовуючи західні соціальні медіа та споживчі товари, незважаючи на дипломатичну та економічну ізоляцію.

Дослідники української консалтингової компанії Molfar, яка займається аналізом онлайн-загроз, виявили більше десятка випадків прокремлівської пропаганди в Minecraft, Roblox, російських версіях World of Tanks і World of Warships, Fly Corp, Armored Warfare і War Thunder. Майже всі вихваляли перемогу Радянського Союзу над нацистською Німеччиною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?