Росіяни рішуче виступили проти Путіна через ситуацію в країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни рішуче виступили проти Путіна через ситуацію в країні

Росіяни рішуче виступили проти Путіна через ситуацію в країні
Джерело:  online.ua

Майже 80% росіян знають про масштабні протести, які охопили Росію кілька тижнів тому після арешту і ув'язнення за ґрати опозиціонера Олексія Навального. Це найвищий показник обізнаності про мітинги за останні роки, причому більшість росіян, що стежили за протестами, не схвалюють політику президента РФ Володимира Путіна. Росіяни остаточно втрачають до Путіна довіру і багато хто з них вже готовий вийти на масові протести, але не через Навального, а через падіння рівня життя і плачевного стану справ в країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соціологічне дослідження "Левада-центру".

"Головним мотивом участі в протестах респонденти вважають загальне невдоволення станом справ у країні (про це говорять 43% респондентів), влітку 2017 роки так вважали лише 18%. Тільки 19% вважають, що спонукальним мотивом для виходу на протест стало обурення фактами корупції, показаними в фільмі "Палац для Путіна". Ще 16% вважають, що протестуючими рухало обурення арештом Олексія Навального ", - підвели підсумки опитування соціологи.

Відзначається також, що частка росіян, які чекають протестів в недалекому майбутньому, досягла рекорду 1988 року. Але не всі готові рішуче виступити проти режиму Путіна, причиною чого, можливо, стало жорстке придушення мітингів силовиками, які до втрати свідомості б'ють людей і заарештовують без всяких розглядів.

Такий протестний настрій росіян ставить під загрозу амбітний план Путіна правити Росією ще один президентський термін. Довіра росіян до Путіна впала до рекордного мінімуму за останні 14 років, а це означає, що легітимність путінського режиму буде тестуватися росіянами, як ніколи раніше, що ставить під сумнів його можливу перемогу на наступних президентських виборах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін за підсумками 2020 відзначився падінням свого рейтингу серед населення країн. Найбільше не злюбила лідера-агресора молодь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?