Росіяни створюють резерви з мешканців тимчасово окупованих територій України — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни створюють резерви з мешканців тимчасово окупованих територій України — Маляр

Росіяни створюють резерви з мешканців тимчасово окупованих територій України — Маляр
Джерело:  online.ua

Ганна Маляр повідомила про формування російських резервів із жителів тимчасово окупованих територій. Це пов’язано з значними втратами особового складу.

Джерело: Ганна Маляр

Росіяни створюють резерви з жителів тимчасово окупованих територій

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр попередила, що ворог активно мобілізує місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях.

Метою таких заходів є створення резервів, оскільки є потреба у швидкому поповненні особового складу, оскільки передові підрозділи зазнають значних людських втрат.

Маляр додала, що російські окупанти проводять облави та затримують місцевих мешканців. Потім їх перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків незаконно арештовують “під надуманими приводами”.

За повідомленням Маляр, заарештованих утримують у спеціальних польових таборах разом з російськими в’язнями, які погодились брати участь у бойових діях.

За її словами, чисельність таких таборів планують збільшити до кінця травня, коли прибудуть ще дві партії в'язнів з Росії. Серед основних злочинів таких в’язнів є є жорстокі вбивства.

Маляр зазначає, що наразі в таких таборах перебуває понад 800 осіб. З ними проводяться інтенсивні бойові навчання, після яких чоловіки будуть зобов'язані укласти контракти, які передбачатимуть їх участь у воєнних діях на тимчасово окупованій території України.

На окупованих територіях відключатимуть електрику за відмову від паспортизації

На окупованій території Запорізької області змушують переукладати договори про постачання електроенергії.

Без російського паспорта мати електрику буде неможливим.

Щоб переукласти договір, мешканцям потрібно мати російський паспорт, ідентифікаційний код та документи на право власності на житло. Окупанти встановили термін 30 днів для оформлення всіх цих документів та переукладення угоди. В іншому випадку, квартири можуть бути відключені від електроенергії.

Таким чином, окупанти створюють умови, при яких без російського паспорта стає неможливим проживання на ТОТ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?