Росіяни вербують молодих палестинців на війну в Україну – The Media Line
Категорія
Політика
Дата публікації

Росіяни вербують молодих палестинців на війну в Україну – The Media Line

Росіяни вербують молодих палестинців на війну в Україну – The Media Line
Джерело:  online.ua

РФ вербує палестинців з ліванських таборів на війну проти України. За це платять 350 дол на місяць.

Джерело: The Media Line

Кого вербують до лав ЗС РФ

Анонімне джерело служби безпеки Лівану повідомляє, що молодим палестинцям платять 350 дол на місяць за те, щоб вони вступили в російську армію.

Джерело додало, вербуванням займаються активісти, пов'язані з посольством Палестини в Лівані.

Більшість палестинців, яких відправляють на передову в Україні, походять з Ейн Аль-Хальва, найбільшого табору палестинських біженців у Лівані.

Ліванський посадовець у справах безпеки та оборони Ріад Кахваджі сказав, що вербування палестинців з Лівану не є чимось “незбагненним”.

У мене немає конкретної інформації з цього приводу, але я не здивований, що так сталося, тому що ситуація в таборах жалюгідна... і роботи для молоді немає. Не дивно, що вони були завербовані для роботи з росіянами в обмін на виплату їм зарплати, тому що середовище табору відкрите для таких можливостей, – сказав Кахваджі.

Шляхи вербування палестинців

Одним з шляхів вербування було залучення через Групу Вагнера.

Представники ПВК вербували бійців у районах вздовж узбережжя Сирії.

Також Росія вербує бійців сирійських регулярних сил, особливо з військових підрозділів, які контролюються РФ.

Сарміні сказав, що цим елітним бійцям високо платять за потрапляння в зону бойових дій, в районі 500-700 до на місяць, що є дуже високою сумою за сирійськими стандартами.

Джерело в ліванських службах безпеки вказало, що вербування палестинців та інших осіб здійснюється за допомогою організації "Хезболла", яку підтримує Іран. Вони активно залучають молодь, яка вміє керувати безпілотниками, і людей з досвідом партизанської війни.

Невідомо, скільки саме палестинців було завербовано воювати на боці Росії, але вважається, що приблизно 300 осіб уже пройшли швидку підготовку та були відправлені на передову.

Повідомляється, що в таборі біженців Ейн-аль-Хальва організовується ще одна група із приблизно 100 додаткових бійців, яка найближчим часом готується до відправлення в Росію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?