Росіяни виселяють село неподалік Маріуполя заради розміщення своїх військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни виселяють село неподалік Маріуполя заради розміщення своїх військових

Росіяни виселяють село неподалік Маріуполя заради розміщення своїх військових
Джерело:  online.ua

Радник мера Маріуполя Андрющенко заявив про виселення росіянами мешканців села Лісне поблизу Маріуполя задля того, щоб розмістити там свої війська. Повідомляється, що локація є дуже зручною, адже знаходиться посеред лісу, що зробить позиції менш видимими для інших.

Джерело: Петро Андрющенко

Росіяни виселяють село Маріупольського району

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що росіяни займаються виселенням цілого села Маріупольського району заради розміщення в ньому окупаційних військ.

Андрющенко заявив, що мова йде про село Лісне, яке знаходиться поруч з смт Нікольське.

Село знаходиться прямо посеред лісу, що робить розташування дуже зручним для окупантів. У лісі, за словами Андрющенка, вигідно розміщуватися, адже зменшує ймовірність військ бути поміченими.

Дуже зручно для розміщення військових. По-перше, посеред лісу подалік від зайвих очей. По-друге, поруч з основним місцем розташування окупантів в самому Нікольському, – сказав радник мера Маріуполя.

Андрющенко також заявив, що виселення відбувається за сприяння місцевої колаборантки Наталії Мухи.

Мешканців села виселяють “буквально на вулицю” та “націоналізують” їх будинки.

Формальний привід, озвучений окупантами — відсутність підтвердження права власності та особистості, адже домові книги, які вимагають росіяни, згоріли в конторі сільгоспу в Маріуполі.

Залишилось 7 родин, з тих що давно живуть, і там здебільшого пенсіонери, є декілька родин, що переїхали туди із Маріуполя, – повідомив Андрющенко.

Що буде після деокупації Маріуполя

Радник міського голови тимчасово окупованого Маріуполя Петро Андрющенко в етері online.ua розповів, якими саме будуть перші кроки влади після звільнення міста-героя від російських загарбників.

За повідомленням Петра Андрющенка, насамперед розпочнуться стабілізаційні заходи задля виявлення усіх колаборантів.

Також, за його словами, почнеться відновлення інфраструктури: вода, світло, тепло. Це все буде відбуватися в залежності від часу та погоди.

Він заявив, що доведеться фактично будувати місто з самого початку.

Андрющенко підкреслив, що перші рішення влади будуть стосуватися не мерії, а створення можливості того, щоб усі охочі одразу могли долучитися до відновлення міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?