Росіяни витратили на ліки від COVID-19 десятки мільярдів рублів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни витратили на ліки від COVID-19 десятки мільярдів рублів

Росіяни витратили на ліки від COVID-19 десятки мільярдів рублів
Джерело:  online.ua

Росіяни в минулому році витратили понад 64 мільярди рублів на покупку препаратів для лікування коронавірусної інфекції — це підтверджують дані єдиної системи цифрового маркування та простеження товарів "Чесний знак".

Джерело: "РБК"

Громадяни РФ витратили на ліки від COVID-19 шалену суму

Згідно з останніми даними, майже чверть від цієї суми - 16,8 мільярда рублів - росіяни витратили на уміфеновір (найвідоміша торгова назва - "Арбідол"). Що важливо розуміти, ефективність та безпека уміфеновіру не доведені у дослідженнях, проведених за міжнародними стандартами якості.

Окрім того, наголошується, що другим найпопулярнішим препаратом став імуномодулятор інтерферон-альфа-2b, який за рік витратили 7,2 мільярда рублів. Що важливо розуміти, в інших країнах цей препарат рідко використовують для лікування коронавірусної інфекції.

На третьому місці опинився фавіпіравір (2,9 мільярда рублів), чия ефективність при лікуванні ковіда не підтверджена. Ще один мільярд рублів жителі Росії витратили на дексаметазон, а 800 мільйонів рублів – на метилпреднізолон, - йдеться в повідомленні.

Фото — unsplash.com

Експерти звертають увагу на те, що найбільше за інших на ліки за рік витратили жителі Москви та Московської області (по 5 мільярдів рублів), а також Краснодарського краю (3 мільярди рублів). Також зазначається, що в РФ продали 144 мільйони упаковок препаратів, рекомендованих під час лікування COVID-19.

У січні 2020 року, коли коронавірусна інфекція стрімко поширилася країнами світу, виробник "Арбідолу", компанія "Отісіфарм" випустила рекламу, в якій стверджувалося, що цей препарат ефективний проти коронавірусу. На цьому тлі продажі "Арбідолу" та аналогів у Росії різко виросли, хоча до цього падали,- пише видання.

Що важливо розуміти, у Федеральній антимонопольній службі РФ заявили, що реклама "Арбідолу" порушує закон, а в інструкції із застосування препарату не сказано, що засіб є ефективним проти коронавірусу. ФАС оштрафувала компанію на 200 тисяч рублів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?