Медики розповіли про новий штам коронавірусу Дельтакрон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики розповіли про новий штам коронавірусу Дельтакрон

Медики розповіли про новий штам коронавірусу Дельтакрон
Джерело:  online.ua

На початку 2022 року на Кіпрі зафіксували новий штам коронавірусу, який отримав назву Дельтакрон. За словами медиків, останній поєднав у собі властивості штамів Дельта та Омікрон.

Джерело: Bloomberg

Що відомо про Дельтакрон

Як стверджують медики, новий штам виявили у 25 пацієнтів з коронавірусом на Кіпрі. Геномні послідовності, що були зафіксовані під час секвенування геному вірусу, відправили в міжнародну базу даних GISAID.

За попередіними даними, Дельтакрон має генетичну основу Дельти, але увібрав у собі щонайменше 10 мутацій від Омікрону.

За словами професора Леонтіоса Кострикіса, виявлені випадки зараження "вказують на еволюційний тиск на предковий штам з метою придбання цих мутацій, а не на результат однієї події рекомбінації". Він також додав, що новий штам виявили й в Ізраїлі.

Однак не всі вчені згодні з висновком кіпрських колег про те, що Дельтакрон – це продукт природного злиття штамів. Так професор Бірмінгемського університету Нік Ломан вважає його "технічним артефактом". Інший британський учений, генетик Том Пікок написав у своєму мікроблозі в Twitter, що справжні рекомбінанти з'являються через кілька місяців з того часу, як різні штами починають циркулювати разом, - йдеться в повідомленні.

Що цікаво, поки науковці дискують про реальність кіпрського Дельтакрона, у Франції виявили справжній новий штам B.1.640.2. Медики виявили його у туриста, який прилетів із Камеруну, він встиг заразити ним щонайменше 12 людей. Новий штам має 46 мутацій, дві з яких, щоправда, вже зустрічалися у попередніх штамів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?