Росіяни захопили обладнання українських мобільних операторів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни захопили обладнання українських мобільних операторів на Херсонщині

Росіяни захопили обладнання українських мобільних операторів на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Росіяни відключили українських операторів зв'язку та інтернету у Херсонській області.

Джерело: Держспецзв’язку

Російські окупанти відключили зв’язок на півдні України

Відучора українські оператори мобільного зв’язку, інтернет-послуг та телефонії почали фіксувати спочатку перебої, а потім і повне відключення зв’язку в Херсонській області. Відповідно до отриманої від компаній інформації відбулося втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання – відключення живлення обладнання, від’єднання кабелів тощо.

Наразі жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони.

На жаль, найближчим часом відновити зв’язок у області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових.

У Держспецзв’язку вважають, що такі дії окупантів з РФ можуть бути пов’язані з безпорадністю російської армії, яка зазнає втрат і не може стримати контратакувальних дій українських військових.

Вони бояться, що повідомлення про успіхи української армії посилить спротив та активізує роботу партизанів на Херсонщині.

Водночас ми не виключаємо в подальшому спроб підключення українських користувачів до російських інтернет-мереж та мобільних операторів, які повністю контролюються ворожими спецслужбами.

Такі дії будуть грубим порушенням міжнародного законодавства та черговим підтвердженням того, що Росія діє як держава-терорист, використовуючи технології для окупації територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?