Російська діаспора у Німеччині вийшла на протест проти санкцій та підтримки України
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська діаспора у Німеччині вийшла на протест проти санкцій та підтримки України

Російська діаспора у Німеччині вийшла на протест проти санкцій та підтримки України
Джерело:  online.ua

4 вересня близько 2 тисяч переважно російськомовних демонстрантів вийшли на марш у німецькому місті Кельн, вимагаючи від Німеччини припинити підтримку України та скасувати санкції проти РФ.

Джерело: Reuters

У Кельні відбувся проросійський мітинг

Мітинг, організований російськомовними групами діаспори в місті, зустріли кілька десятків контрпротестувальників, які також зібралися біля собору Кельна, щоб висловити підтримку Україні.

У Німеччині проживає близько 3 мільйонів людей російського етнічного походження, багато з них піддаються впливу кремлівських наративів про світ через російське телебачення.

У Німеччині панує хаос. Як ми цю зиму переживемо?, — сказала організаторка Олена Колбаснікова, повторивши твердження Путіна про те, що вторгнення Росії захищає російськомовних людей на сході України.

Хоча російська діаспора Німеччини величезна, пропутінських мітингів від початку війни було відносно мало.

Багато недільних протестувальників тримали російські прапори або транспаранти з літерами НАТО, трансатлантичного військового альянсу, перекресленими червоною лінією.

Організатори збирали пожертви для терористичних сил на Донбасі.

Один з протестувальників, пекар, сказав, що високі ціни на газ залишать його без роботи до кінця року, звинувативши Німеччину у відмові відкрити газопровід «Північний потік-2».

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що впевнений, що Німеччина має достатньо газу, щоб пережити зиму. Російські ЗМІ, пов’язані з Кремлем, заперечують це, кажучи, що Західна Європа замерзне цієї зими через брак російського газу.

На кадрах з місця подій видно, що поліція затримала щонайменше одного протестувальника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?