Російська ФСБ відіслала на Донбас спецназ – контррозвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Російська ФСБ відіслала на Донбас спецназ – контррозвідка

Російська ФСБ відіслала на Донбас спецназ – контррозвідка
Джерело:  online.ua

Російська ФСБ здійснює управляння тимчасово окупованими територіями через групи «міністерств держбезпеки» з орієнтовно 13 та 15 оперативників у Луганську та Донецьку. Йдеться про кадрових спецслужбовців згаданого відомства.

Джерело: Донбас Реалії 

Чимала частина співробітників так званих місцевих «МДБ» – це експрацівники українського МВС. Та на керівних посадах залишаються росіяни. В основному до “міністерських груп” входять представники Воронезького, Ростовського і Краснодарського регіональних управлінь Федеральної служби безпеки.

При цьому йдеться не про постійну “роботу”, а про ротації по два або чотири місяці. Про це повідомив на правах анонімності представник контррозвідки СБУ. Згадані особи відповідають за декілька напрямків роботи.

Забезпечення контррозвідувального режиму на окупованих територіях, контроль за так званими органами влади окупованих територій. Це і організація охорони кордону «ДНР»-«ЛНР» з Російською Федерацією, з територіями підконтрольними Україні. Це і шифрований спеціальний зв’язок. Тобто всі функції, які притаманні органам безпеки,

– розповідає представник контррозвідки СБУ.

Українська розвідка знає імена щонайменше п’яти зі згаданих росіян, насамперед тих, які займають керівні посади. Очолює «МДБ ДНР» нібито Володимир Павленко, але його справжнє ім’я – Володимир Євдокімов. А голова так званого «МДБ ЛНР» Анатолій Антонов насправді Рашид Садиков.

На окупованих територіях функції супроводу російських посадовців виконують бойовики зі спецпідрозділу «Вимпєл». Тих же бойовиків залучають і до виконання бойових завдань на лінії фронту.

СБУ затримала ката в'язниці "Ізоляція" в "ДНР"

Минулого місяця контррозвідка затримала ексбойовика "ДНР", який певний час очолював сумнозвісну в’язницю "Ізоляція" на вулиці Світлого Шляху в Донецьку. Особливо жорстоко Денис Куліковський з позивним Палич поводився з тими, кого підозрювали у "шпигунстві на Україну". Ось як згадують його жертви воєнного злочинця у  доповіді "Ізоляція. Голоси з підвалу":

У перший день «Палич» зайшов до мене в масці, я не бачив його обличчя. Він почав душити мене за допомогою сміттєвого поліетиленового пакета. Одягнув на голову і почав душити в області шиї, стискаючи її і перекриваючи дихання. Питав мене з ким я працюю, хто мої побратими, напарники, де вони. Але, нічого відповісти я не міг. Минуло від декількох секунд до декількох хвилин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?