Російська компанія в обхід санкцій закуповує деталі для БПЛА армії РФ в США та Китаї
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська компанія в обхід санкцій закуповує деталі для БПЛА армії РФ в США та Китаї

Російська компанія в обхід санкцій закуповує деталі для БПЛА армії РФ в США та Китаї
Джерело:  online.ua

Російська компанія-виробник БПЛА "Орлан-10", які використовує окупаційна армія РФ у війні проти України, закуповує комплектуючі для виробництва в США та Китаї, що суперечить накладеним санкціям.

Джерело:   Reuters

Як кремлівські військові компанії обходять міжнародні санкції 

Зазначається, що переважно комплектуючі, які використовуються у цих БПЛА - це компоненти, що виробляються за межами РФ.

Зокрема, журналісти звертають увагу на компоненти виробництва американських компаній Altera та Xilinx, Texas Instruments, Microchip Technology, Analog Devices, Linear Technology, європейських STMicroelectronics та NXP Semiconductors, японських Renesas Electronics та Saito Seisakusho.

Виробництвом "Орланів" займається петербурзька компанія "Спеціальний технологічний центр", яка з 2016 року перебуває під санкціями США за допомогу ГРУ у проведенні радіоелектронної розвідки.

Американським посередником виступає компанія Ik Tech, яка належить громадянинові РФ та США Ігорю Каждану, який також відомий як Алекс Стентон. Так, з 2018 до 2021 року Ik Tech поставила в Росію товарів на 2,2 мільйона доларів. Серед цих товарів було майже 1400 процесорних модулів виробництва Gumstix. Такі ж комплектуючі знайшли у російських "Орланах".

Виробники іноземних комплектуючих на запит ЗМІ заявили, що суворо дотримуються санкцій і не знають про постачання своєї продукції до Росії. В американській компанії Gumstix також пообіцяли провести розслідування.

Між тим заступник начальника Головного оперуправління Генштабу ЗСУ Олексій Громов зазначив, що в РФ нарощують показники військового виробництва, але при цьому військова техніка виходить дуже низької якості.

Для забезпечення кількісної переваги в озброєнні та військовій техніці на полі бою Кремль нарощує показники власного виробництва техніки, в тому числі за рахунок зниження якості продукції. А також активує укладання договорів з іншими країнами про їхнє постачання, - зазначив Громов.

За його словами, з огляду на успіхи ЗСУ на Херсонському та Харківському напрямках, воєнно-політичне керівництво РФ було змушене внести відповідні зміни у свої оперативні плани щодо захоплення України.

На думку Генштабу, в найближчій перспективі основні зусилля ворога будуть зосереджені на виконанні стратегічного завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?